Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Νέα πρόκληση από γερμανική εφημερίδα !

Νέα Γερμανική πρόκληση: Τουρκική σημαία στην Ακρόπολη!

Και όμως το σκίτσο που βλέπετε δεν φτιάχτηκε από το χέρι κάποιου Τούρκου γελοιογράφου, αλλά δημοσιεύθηκε σήμερα στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine».

Στο μικρό κείμενο που συνοδεύει το σκίτσο της Ακρόπολης με την τουρκική σημαία στο αέτωμα, διαβάζει κανείς για την «ανακούφιση» ενός Γερμανού, ο οποίος λέει στη σύζυγό του ότι «Τώρα που οι Τούρκοι έσωσαν οικονομικά την Ελλάδα, τα λεφτά θα μείνουν σε εμάς».

Το θέμα αναδημοσιεύθηκε με βασικό τίτλο «Θα θυμώσει πολύ ο γείτονας» στα πρωτοσέλιδα των ηλεκτρονικών εκδόσεων των μεγαλύτερων τουρκικών εφημερίδων, οι οποίες, όπως συνηθίζουν, παρέθεσαν και τα σχόλια των αναγνωστών τους στην -αν μη τι άλλο- υστερόβουλη πρόκληση της γερμανικής εφημερίδας.

«Οι Γερμανοί πρώτα να κάνουν γελοιογραφίες τις αμαρτίες τους στον Β’ ΠΠ. Οι Έλληνες, ό,τι και να είναι, είναι ωραίοι άνθρωποι και είναι γείτονές μας. Αρκετά…» είναι το σχόλιο αναγνώστη της Milliyet, ενώ ένας άλλος προσθέτει: «Οι Έλληνες, και να πεινάσουν, δεν θα κάνουν αυτό το πράγμα (δηλαδή να «πουλήσουν» την Ακρόπολη).

madata

Δεν υπάρχουν σχόλια: