Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Ταμέρα.. ένα αγρόκτημα για την Ειρήνη..


Η TAMERA είναι ένα αγρόκτημα που καλύπτει μια έκταση 140 εκταρίων στη Νότια Πορτογαλία (Alentejo), όπου εδώ και μερικά χρόνια πραγματοποιείται με πρωτοποριακές μεθόδους, ένα έργο για τη θεραπεία του Ανθρώπου και της Γης. Οι κυριότερες κατευθύνσεις στο χώρο της Ταμέρα είναι: “Ο Θεραπευτικός Βιότοπος”, “Το Σχολείο Νέων για την Παγκόσμια Γνώση” και το “ Ινστιτούτο για την Παγκόσμια Εργασία για την Ειρήνη” (Ι.Π.Ε.Ε.) που ιδρύθηκε πρόσφατα.

Ο τρόπος εργασίας στην Ταμέρα ακολουθεί και βασίζεται στις σκέψεις και στους στόχους που περιλαμβάνονται στην παρούσα Διακήρυξη.

Περίπου 100 συνεργάτες εθελοντές συμμετέχουν στην ανοικοδόμηση των κτιρίων, των συστημάτων εφοδιασμού, συντήρησης και των έργων υποδομής που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του σχεδίου. Ο σκοπός της Tαμέρα είναι η δημιουργία ενός θεραπευτικού βιότοπου, όπου μερικές εκατοντάδες άτομα θα οργανώνουν μια βάση στήριξης για το “παγκόσμιο έργο για την ειρήνη” με αρχές τη μη βίαιη συνεργασία και τη μη βίαιη συνύπαρξη με όλα τα δημιουργήματα.

Δρ. Ντίτερ Ντουμ, ψυχαναλυτής και ιστορικός τέχνης, έγραψε πριν 30 χρόνια το βιβλίο της αριστερής βιβλιογραφίας “Ο φόβος στον καπιταλισμό” και εργάζεται από τότε σε διάφορα κοινοτικά σχέδια για την ειρήνη, στα οποία συμπεριλαμβάνονται προσωπικές και πολιτικές, σεξουαλικές και πνευματικές, σύγχρονες και ιστορικές απόψεις. Το 1995 ιδρύει στην Πορτογαλία την κοινότητα Ταμέρα με τη Σαμπίνε Λίχτενφελς και με άλλους συνεργάτες, που για πολλά χρόνια εργάζονταν ενεργά στο ειρηνιστικό κίνημα. Διευθύνει σήμερα το τμήμα για την τέχνη και τη θεραπεία.


kala-nea

Δεν υπάρχουν σχόλια: