Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Δεν κατεβάζει η πρυτανεία του ΕΜΠ το indymedia

Ο πρύτανης του ΕΜΠ, Κ. Μουντζούρης

Με νέα ανακοίνωσή τους, οι πρυτανικές αρχές του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν έξωση στην ιστοσελίδα του Athens indymedia από τους σέρβερς της σχολής. Αποκαλούν την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος τους πρόσχημα για την άσκηση ποινικής και πολιτικής πίεσης, ώστε να αποποιηθούν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ακαδημαϊκή ελευθερία και αυτοτέλεια των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Το ΕΜΠ, ως εκπαιδευτικό και ερευνητικό ίδρυμα, επιφυλάσσει αποκλειστικά σε αυτό, όπως κάνουν και όλα τα άλλα ΑΕΙ, την κρίση για το τι συνιστά τους 'εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς' και το πως αυτό συνδέεται όχι μόνο με την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, αλλά και την καταγραφή τους. Δεν προβαίνει σε ενέργειες προληπτικής ή κατασταλτικής λογοκρισίας, ανεξαρτήτα από το ιδεολογικό και πολιτικό χάσμα, που μπορεί να το χωρίζει από τις απόψεις που εκφράζονται", αναφέρει η Πρυτανεία στην ανακοίνωσή της.

Αναφέρει επίσης, ότι το indymedia φιλοξενείται στο ΕΜΠ. από πολλών ετών και υπό διαδοχικές πρυτανικές αρχέςΗ ανακοίνωση καταλήγει στη φράση του Βολτέρου:

"Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες".

Νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, εξέφρασε τη στήριξή της στις πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ, δηλώνοντας ότι "απαντούν με επάρκεια και θέτουν τα ζητήματα στη σωστή τους βάση". Υπογράμμισε ότι πάνω από όλα πρέπει να μπαίνει η ελευθερία της έκφρασης και όχι ο φόβος, αλλά διευκρίνισε ότι δεν θα κρίνει τη δικαιοσύνη

Ελευθεροτυπία

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απορίας άξιον. Ε και,γιατί ενοχλήθηκαν, ας μην τα διαβάζουν ( τα σχόλια για όσους δεν κατάλαβαν)