Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Έχανε στο τάβλι on line και απειλούσε "θεούς και δαίμονες"

Σχηματίσθηκε δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος 48χρονου για εξύβριση και απειλή ζωής κατ’ εξακολούθηση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο διαχειριστή του ηλεκτρονικού παιχνιδιού, που δεν ήταν άλλο από τάβλι!

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 48χρονου ημεδαπού για εξύβριση και απειλή ζωής κατ’ εξακολούθηση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ειδικότερα, 33χρονος ημεδαπός, στέλεχος ιδιωτικής εται ρείας, η οποία διαχειρίζεται την ελληνική έκδοση διεθνούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, κατήγγειλε την 02-08-2011 στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι δέχεται μηνύματα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με απειλητικό και υβριστικό περιεχόμενο, για λόγους που σχετίζονται με την επαγγελματική του ενασχόληση. (διαχειριστής διαδικτυακού on-line παιχνιδιού).

Πρόκεςιται για ηλεκτρονικό τάβλι που παιζόταν χωρίς στοιχήματα ή χρήματα.....

Στα μηνύματα αυτά εκφράζονταν άμεσα απειλές για τη ζωή του 33χρονου αλλά και των οικείων του, ενώ στα γραφεία της εταιρείας του προκλήθηκαν σοβαρές και εκτεταμένες υλικές ζημιές και φθορές, τις οποίες είχε προηγουμένως αναφέρει, με τη μορφή απειλών, σε ορισμένα από τα μηνύματά του ο ανώνυμος αποστολέας.

Για τον εντοπισμό του δράστη διενεργήθηκε ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών του ιχνών, τα οποία προέκυψαν από τη διερεύνηση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, κατ’ εφαρμογή της 9/2011 Γνωμοδότησης του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σε νομότυπη έρευνα, που διενεργήθηκε στο σπίτι του δράστη στον Άλιμο Αττικής από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, ταυτοποιήθηκε από την ψηφιακή έρευνα ότι είναι ο αποστολέας των μηνυμάτων.

Στην οικία βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: