Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι στη λίστα των παιδόφιλων

Πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας, μεταξύ των οποίων επιχειρηματίες και ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι, είναι στη λίστα των παιδόφιλων εναντίον των οποίων έχει σχηματίσει δικογραφία η ΕΛ.ΑΣ.

Τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος παιδόφιλων που διακινεί στο Διαδίκτυο σκληρό παιδικό πορνό.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει εξαπολύσει μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό συγκεκριμένων παιδόφιλων, των οποίων τα ηλεκτρονικά ίχνη ανακάλυψαν οι αστυνομικοί μετά από περιπολίες στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το ειδικό σύστημα πιστοποίησης που διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ήδη εντοπιστεί οχτώ παιδόφιλοι σε βάρος των οποίων έχουν σχηματιστεί δικογραφίες.

Πρόκειται για πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας, όπως επιχειρηματίες, ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι με προφίλ καλού οικογενειάρχη στις τοπικές κοινωνίες όπου ζουν. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν αστυνομικοί που παίρνουν μέρος στην επιχείρηση, η είδηση της σύλληψής τους θα πέσει σαν βόμβα μεγατόνων στις πόλεις όπου ζουν με τις οικογένειές τους.....

Και οι οκτώ περιπτώσεις αφορούν άτομα που διαμένουν σε μεγάλες πόλης της επαρχίας και διακινούν μέσω των ηλεκτρονικών τους υπολογιστών σκληρό παιδικό πορνό με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά.

«Δυστυχώς, οι περισσότεροι από αυτούς είναι οικογενειάρχες και ικανοποιούσαν τις αρρωστημένες ορέξεις τους στο σπίτι τους, την ώρα που τα παιδιά τους κοιμόντουσαν στο διπλανό δωμάτιο», λέει χαρακτηριστικά στην «Espresso» αστυνομικός με γνώση των ερευνών.

Οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εκτιμούν ότι από την επιχείρηση -που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη- μπορεί να προκύψουν νέα συγκλονιστικά στοιχεία, καθώς ερευνάται το ενδεχόμενο δύο από τους οκτώ κατηγορούμενους για παιδοφιλία να έχουν προβεί και σε πράξεις παιδεραστίας. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους σχετικές πληροφορίες οι οποίες κάνουν λόγο για δύο άτομα τα οποία φέρονται να είχαν γνωριστεί μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης με ανήλικα αγόρια και κορίτσια, με τα οποία στη συνέχεια ίσως ήρθαν και σε προσωπική επαφή. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές, οι αστυνομικοί του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα σχηματίσουν ξεχωριστή δικογραφία για τα δύο ανθρωπόμορφα κτήνη με επιπλέον κατηγορίες, και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας η μεγάλη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ήταν σε πλήρη εξέλιξη και ενδέχεται ήδη οι αστυνομικοί να έχουν προβεί στη σύλληψη των οκτώ παιδόφιλων που έχουν εντοπιστεί σε πόλεις της επαρχίας. Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών, αναμένεται να πραγματοποιηθούν και νέες συλλήψεις παιδόφιλων σε πόλεις της επαρχίας.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, και βέβαια μετά την ολοκλήρωση των ερευνών, κάτι που αναμένεται να γίνει ίσως και σήμερα, θα πραγματοποιηθούν από τους αξιωματικούς του συγκεκριμένου τμήματος και τον προϊστάμενο της Οικονομικής Αστυνομίας επίσημες ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: