Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Η Πέγκυ Ζήνα έσωσε τον Γιώργο Λύρα

Η αγωνία και η λαχτάρα που πέρασε μπορεί να είναι παρελθόν, όμως δεν είναι εύκολο να διαγραφούν από τη μνήμη της.

Η Πέγκυ Ζήνα όταν επέστρεψε στο σπίτι με τον σύντροφό της, Γιώργο Λύρα μετά την πρόσφατη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του τα λέει όλα!

Η θερινή περίοδος ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για το ζευγάρι. Οι δυο τους χαλάρωναν κάνοντας τις διακοπές τους στην Επίδαυρο με το σκάφος τους «Saryl P». Η εγκυμοσύνη της Πέγκυς τής επέτρεπε να απολαύσει την καλοκαιρινή ραστώνη και να μένει ύστερα από τόσα χρόνια ανέμελη και χωρίς άγχος μακριά από τις σκοτούρες των επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Ολα φάνταζαν ιδανικά μέχρι που εκείνος άρχισε να νιώθει δυσφορία. «Δεν είναι κάτι ανησυχητικό» σκέφτηκε και αρχικώς προτίμησε να μην αναστατώσει τη σύντροφό του. Ομως η δυσφορία συνεχιζόταν και αναγκάστηκε να της το πει. Επειτα από δική της παρότρυνση πήγαν σε ένα κοντινό κέντρο υγείας για εξετάσεις, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου ανησυχητικά. Ωστόσο η Πέγκυ δεν μπορούσε να ηρεμήσει.....

«Μέσα στην ατυχία του ο Γιώργος ήταν πολύ τυχερός που είχε την Πέγκυ δίπλα του και ήταν θαύμα το ότι τελικά πείστηκε να επιστρέψει κατευθείαν στην Αθήνα. Βασικό ρόλο έπαιξε η επιμονή της Πέγκυς, η οποία είχε προγραμματίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο να κάνει κάποιες εξετάσεις για την εγκυμοσύνη της. Πίεσε, λοιπόν, τον άνδρα της να διακόψουν τις διακοπές τους και αντί να φύγουν στο τέλος της εβδομάδας, να επιστρέψουν άμεσα. Τετάρτη πρωί εκείνος πήγε να κάνει αξονική και στεφανιογραφία. Τα αποτελέσματα έδειξαν τέσσερις φραγμένες αρτηρίες. Αμέσως έκανε εισαγωγή στο ΙΙατρικό για να προγραμματιστεί η εγχείρησή του» μας λέει δικό τους πρόσωπο που έχει ζήσει από πολύ κοντά την αγωνία της τραγουδίστριας από την πρώτη στιγμή.

«Ετσι απεφεύχθη το χειρότερο» λέει και συνεχίζει: «Δεν είναι όμως μόνον αυτό. Η προχωρημένη εγκυμοσύνη της Πέγκυς και το γεγονός ότι έπρεπε να γίνουν οι εξετάσεις της σύντομα, τους οδήγησαν να επιλέξουν για τις διακοπές τους κοντινό προορισμό. Σε άλλη περίπτωση -όπως κάνουν χρόνια τώρα- θα πήγαιναν στο Ιόνιο και από εκεί μέχρι να γυρίσουν θα ήταν πολύ δύσκολο να προλάβουν τα χειρότερα. Ολα αυτά κάνουν την Πέγκυ να πιστεύει ότι ο Γιώργος ζει από θαύμα, ενώ με τρόμο σκέφτεται τι θα μπορούσε να συμβεί σε διαφορετική περίπτωση».

ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ

«Πολλοί φίλοι και γνωστοί έσπευσαν να ανάψουν ένα κεράκι και να προσευχηθούν για το ζευγάρι που είναι ιδιαίτερα αγαπητό όχι μόνο στον καλλιτεχνικό χώρο» μας λέει ο κοντινός τους άνθρωπος και προσθέτει: «Η Πέγκυ πιστεύει πολύ και προσεύχεται καθημερινά στην Παναγία να τους κρατάει γερούς. Οσα γράφτηκαν για τάματα δεν ισχύουν, αφού επικαλούνται καθημερινά την ευλογία Της».

Οσο για τους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά τους από την πρώτη στιγμή, ήταν πολλοί και βέβαια το τηλέφωνο της τραγουδίστριας χτυπούσε διαρκώς. «Υπάρχουν όμως και κάποιοι οι οποίοι στις καλές στιγμές έκαναν τους φίλους και αδιαφόρησαν πλήρως στα δύσκολα που πέρασε το ζευγάρι» μας μεταφέρει ο στενός φίλος τους, υποστηρίζοντας ότι ύστερα από αυτήν την περιπέτεια εκείνοι έκαναν ένα γερό ξεσκαρτάρισμα των σχέσεών τους με πρόσωπα που πίστευαν ότι είχαν φιλία και τελικά αποδείχτηκε το αντίθετο.

ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Από την περασμένη Παρασκευή το ζευγάρι απολαμβάνει τη θαλπωρή και την ηρεμία στο σπίτι του στη Βούλα. Η μετεγχειρητική πορεία του Γιώργου Λύρα εξελίσσεται ομαλά. Ακολουθεί με συνέπεια τη θεραπευτική αγωγή που του συνέστησαν οι γιατροί του, οι οποίοι τον παρακολουθούν σχεδόν καθημερινά, προσέχει ιδιαίτερα τη διατροφή του και γυμνάζεται κάνοντας διάδρομο.

Δίπλα του η Πέγκυ, άγρυπνος φρουρός παρακολουθεί την κάθε κίνησή του. Συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης από τις πρώτες δύσκολες στιγμές είναι η μητέρα της Στέλλα Χρυσικοπούλου, η οποία εκτός του ότι έχει τρελή αδυναμία στον γαμπρό της, παρακολουθεί από κοντά και την κόρη της και την ξεκουράζει όποτε το χρειάζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποθεραπεία του Γιώργου Λύρα θα κρατήσει περίπου έναν μήνα, σχεδόν μέχρι το τέλος του Αυγούστου, ενώ η ψυχολογία του από τη στιγμή που πέρασε το κατώφλι του σπιτιού του είναι πολύ καλύτερη.

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ: ΗΛΕΚΤΡΑ

Ομως στη ζωή τους υπάρχουν και ευχάριστα: η εγκυμοσύνη της Πέγκυς βαίνει καλώς και διανύει πλέον τον έβδομο μήνα. Τελευταία ημερομηνία τοκετού, σύμφωνα με τους γιατρούς της, είναι από τις 15 έως τις 20 Οκτωβρίου. Οσο για το όνομα της δεσποινίδας Λύρα, θα είναι Ηλέκτρα. Οχι, το όνομα αυτό δεν ανήκει σε καμιά από τις δύο γιαγιάδες. Επιλέχτηκε έπειτα από μια σειρά συζητήσεων ανάμεσα στο ζευγάρι. Σημαντικό ρόλο στην επιλογή έπαιξε και ο κουμπάρος Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος επέμενε να βρουν ένα αρχαίο όνομα που να είναι και εύηχο, ώστε σε περίπτωση που εκείνη θελήσει να ασχοληθεί με τα καλλιτεχνικά να μη χρειαστεί να αλλάζει το ονοματεπώνυμό της. Ετσι, και ενώ οι επιλογές ήταν Δανάη, Νεφέλη και Ηλέκτρα, το τελευταίο επικράτησε πανηγυρικά και συμφώνησαν όλοι.

«Εδώ και λίγες μέρες η Πέγκυ προσπαθεί να ξαναβρεί τον παλιό καλό εαυτό της. Χαμογελά και πάλι και περιμένει με χαρά τον ερχομό της κορούλας τους, πιστεύοντας ότι αυτό θα τους βοηθήσει να ξεχάσουν τα δύσκολα και να γυρίσουν σελίδα» κατέληξε μιλώντας στην «Espresso της Κυριακής» το πρόσωπο του στενού της περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: