Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΠΑΣΟΚ εναντίον ΠΑΣΟΚ! Μετωπική επίθεση Παναγιωτακόπουλου σε Μόσιαλο

Μόνο ανέφελη δεν προοιωνίζεται η φετινή πανηγυρική συνεδρίαση της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ που ορίσθηκε για την 3η του Σεπτέμβρη ώστε να συμπέσει με τα 37α γενέθλια του Κινήματος. Αρκετά κομματικά στελέχη έχουν εξοργισθεί από το γεγονός ότι αντί για ανοικτή συζήτηση έχει προγραμματισθεί «φιέστα» με μόνο ομιλητή τον πρωθυπουργό.

«Εδώ καταρρέουν όλα και μεις θα κάνουμε φιέστες;» λεει γνωστό κομματικό στέλεχος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου προειδοποιώντας: «Θα μιλήσουμε και εμείς. Θα γίνει κόλαση!».


Την ίδια ώρα, η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου σε ανακοίνωση της αναφέρεται με πολύ απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο, με αφορμή την κόντρα του με την ΑΔΕΔΥ και τις δηλώσεις του περί απολύσεων όσων δημοσίων υπαλλήλων κάνουν λευκή απεργία.

«Ως αυθεντικός «εκπρόσωπος» των οίκων αξιολόγησης και μνημονιακών λογικών απαιτεί να ενταφιαστούν οι αγώνες και οι θυσίες του εργαζόμενου λαού για υπεράσπιση του δικαιώματος της εργασίας και της ανθρώπινης ζωής» αναφέρει και χαρακτηρίζει ειρωνικά τον κ. Μόσιαλο ως «φωστήρα της εξυγίανσης»....

Του καταλογίζει ότι επιδιώκει να καταργήσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία και πως καλλιεργεί «φαιά προπαγάνδα» επιδιώκοντας να κατασκευάσει εχθρούς ζητώντας εκ νέου ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού με σκοπό να διευκολυνθεί η λήψη αντιποίνων.

«Ως δικολάβος επαρχιακού ειρηνοδικείου στρεβλώνει ερμηνευτικά τις ανησυχίες της ΑΔΕΔΥ και μιλά για «Λευκή Απεργία»» αναφέρει στην ανακοίνωση της η Αριστερή Πρωτοβουλία. Τον χαρακτηρίζει ως «κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των νεοφιλελευθέρων», «θεωρητικό της προκρούστιας νεοφιλελεύθερης συνταγής για να μεταμορφώσει την ελληνική κοινωνία μέσα από εκφοβισμούς και απειλές σε μια κοινωνία άβουλη και αδρανή». Ενώ υπενθυμίζει με νόημα ότι είναι «διορισμένος πολιτικός» (βουλευτής Επικρατείας) και πως την δεκαετία του '80, όταν το ΠΑΣΟΚ άλλαζε την ελληνική κοινωνία ο κ. Μόσιαλος «προσέφερε τις υπηρεσίες του στο τότε ΚΚΕ εσ. και αργότερα συνυπέγραφε με τον Συνασπισμό της Αριστεράς τη δίωξη του Ανδρέα Παπανδρέου».

«Μπορεί ο ίδιος να απολαμβάνει την ευκολία της εκλογής χωρίς να εκτεθεί στον ελληνικό λαό, αλλά υπάρχουν χιλιάδες στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία δεν μπορούν να απολογούνται και για τις δικές του πολιτικές υπερβολές» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Ορισμένοι πολιτικοί πανηγυρίζουν χωρίς συναίσθηση της πραγματικότητας και του κινδύνου θεωρώντας ότι θα αλλάξουν και θα μεταρρυθμίσουν την ελληνική κοινωνία αφού πρώτα την ακρωτηριάσουν και σχεδόν την αφανίσουν».

Τέλος, η Αριστερή Πρωτοβουλία διαπιστώνει ότι το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ «ως συνασπισμός εξουσίας αθροίζει αυτόνομες τεχνοπολιτικές δομές που αρέσκονται στην αυταρχική διαχείριση της, χωρίς καμιά νομιμοποίηση» και πως «δίνουν λόγο στην Τρόικα και όχι στην κοινωνία». Αφήνει έτσι σαφείς αιχμές κατά του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: