Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Θύμα απάτης στο διαδίκτυο έπεσε ο Αυτιάς

Θύμα απάτης στο Διαδίκτυο έπεσε και ο Γιώργος Αυτιάς. Ο δημοσιογράφος ενημερώθηκε για το γεγονός από φίλους του: κάποιος έχει ανοίξει σελίδα στο Twitter χρησιμοποιώντας το όνομά του.

Ο άγνωστος που -όπως όλα δείχνουν- γνωρίζει καλά από οικονομικούς όρους, δημιούργησε μια ψεύτικη σελίδα στο Twitter με το όνομα του Γιώργου Αυτιά και επικοινωνεί με τον κόσμο που του θέτει ερωτήματα για τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Στην αρχή όλοι πίστευαν πως τις απαντήσεις τις έδινε ο ίδιος ο δημοσιογράφος, έως ότου ανακαλύφτηκε η απάτη! Ο ίδιος ο δημοσιογράφος καθώς και φίλοι του, προκειμένου να ανακαλύψουν τον υποτιθέμενο... Αυτιά του Twitter, έστειλαν στον χρήστη του «ψεύτικου» λογαριασμού ερωτήσεις οικονομικού περιεχομένου. Προς μεγάλη τους έκπληξη εκείνος έδινε απαντήσεις -λάθος μεν- με μεγάλη ευκολία!...

Ο Γιώργος Αυτιάς αντέδρασε άμεσα. Χθες επικοινώνησε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και όπως τον διαβεβαίωσαν, σε μερικές ώρες θα έχει εντοπιστεί αυτός που χρησιμοποιεί το όνομά του. Οπως μας αποκάλυψε ο παρουσιαστής της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Alter «Καλημέρα σας», από τη μία η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και από την άλλη η ομάδα του στο Twitter έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ανακαλύψουν τα ίχνη του «πλαστού» δημιουργού.

«Πρέπει και είμαι υπέρ στο να υπάρχει ελευθερία στο Διαδίκτυο και πλήρης ελευθερία λόγου, είτε είναι site είτε blog, αλλά να μη χρησιμοποιούν το όνομα κάποιου άλλου κάνοντας πράξεις ποινικά κολάσιμες» δηλώνει στην «Espresso» ο Γιώργος Αυτιάς.

Ο δημοσιογράφος είναι σοκαρισμένος με το γεγονός και δηλώνει πως όταν ανακαλύψει ποιος είναι εκείνος που «έπαιζε» αυτό το βρόμικο παιχνίδι εις βάρος του, δεν θα διστάσει να δώσει το όνομά του στη δημοσιότητα προκειμένου να τον συνετίσει και να μην εξαπατήσει και άλλους με αυτό τον τρόπο.

«Οταν μάθω ποιος είναι αυτός που χρησιμοποίησε το όνομά μου, θα δώσω το όνομά του στη δημοσιότητα» μας είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Αυτιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, και άλλοι οκτώ επώνυμοι έχουν πέσει θύματα του Διαδικτύου τον τελευταίο καιρό.

Κατά τα άλλα, ο παρουσιαστής της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής αυτό τον καιρό ξεκουράζεται στην Κέρκυρα και αμέσως μετά θα βρεθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σάμο. Μετά την Ελλάδα, ο επόμενος προορισμός του θα είναι η Κύπρος αφού, όπως λένε οι πληροφορίες μας, είναι περιζήτητος και στη Μεγαλόνησο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: