Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Πως η ελληνική ολιγωρία δίνει δικαίωμα στη SIEMENS να μας κάνει αγωγή

Την πρόθεσή της ανακοίνωσε η γερμανική εταιρία Siemens AG να καταθέσει αγωγή κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας!!

Η αγωγή που θα επιδοθεί άμεσα, θα ζητά από το Πρωτοδικείο του Μονάχου να αναγνωρίσει πως η Siemen sAG δεν υποχρεούται να αποζημιώσει το ελληνικό δημόσιο. Αυτό γνωστοποίησαν χθες οι εκπρόσωποι της εταιρίας στη συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό περιφερειακής ανάπτυξης. Ο κ. Παμπούκης μετά από αυτή την εξέλιξη τόνισε ότι η Ελλάδα θα προβεί σε κάθε ενδεδειγμένη ενέργεια για να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον και να ζητήσει την επιβολή των νόμιμων κυρώσεων που προβλέπουν το ελληνικό και διεθνές δίκαιο.

Ο στόχος της Siemens είναι να δημιουργηθεί δωσιδικία, δηλαδή να καταστεί το γερμανικό δικαστήριο αρμόδιο κατά τόπον και καθ’ ύλη. Οι νομικοί της γερμανικής εταιρίας εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει κάνει τίποτε μέχρι στιγμής για να στοιχειοθετηθεί μια κατηγορία που δεν θα εκπέσει στα δικαστήρια, ελληνικά ή ξένα. ....

Αυτό που θα έπρεπε να είχε γίνει πριν από όλα, είναι μια έκθεση πραγματογνωμοσύνης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ή από το Ελεγκτικό Συνέδριο που θα στοιχειοθετούσε την ζημία του Ελληνικού Δημοσίου και κυρίως το ύψος αυτής ώστε να προσδώσει το δικονομικά «ορισμένο» και «βάσιμο» στις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης για διεκδίκηση αποζημίωσης λόγω βλάβης του ελληνικού δημοσίου.

Αλλά ούτε και στο ποινικό επίπεδο έχει γίνει τίποτε αφού έχει καθυστερήσει η παραπομπή προσώπων στα ποινικά δικαστήρια, ώστε εάν κάποιος δημόσιος λειτουργός καταδικαζόταν, να υπήρχε αφενός το δεδικασμένο και αφετέρου η νομιμοποίηση για την επιζητούμενη «χρηματική ικανοποίηση ένεκα της ηθικής βλάβης» που υπέστη η Ελληνική Πολιτεία.

Για μια ακόμη φορά και παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις, όπως αυτή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη, επικράτησε η προχειρότητα και κάποιοι αποδεικνύονται «τζάμπα μάγκες» αποπροσανατολίζοντας, στο εσωτερικό, και γελοιοποιώντας, στο εξωτερικό, τον ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: