Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ασφυκτικές πιέσεις σε Γ. Ραγκούση και Γ. Παπακωνσταντίνου να παραιτηθούν…

Οι Διόσκουροι της αντιπολίτευσης, οι δύο πρώτοι της κυβέρνησης, οι άνθρωποι που ανέδειξε ο Γ. Παπανδρέου. Ο λόγος για τον Γ. Ραγκούση και τον Γ. Παπακωνσταντίνου, που απόλαυσαν τα ύπατα αξιώματα πριν βρεθούν στα υπουργεία Μεταφορών και Περιβάλλοντος αντίστοιχα.

Και από το επίκεντρο σεναρίων διαδοχής του αρχηγού, βρίσκονται, πλέον, στο επίκεντρο κρίσεων που τους απειλούν με πολιτική εξαφάνιση.

*Ο υπουργός Μεταφορών χρεώνεται τον τρόπο με τον οποίο άνοιξε μέσα στο καλοκαίρι το θέμα της απελευθέρωσης των ταξί. Στο Μέγαρο Μαξίμου τον κατηγορούν πως άνοιξε ένα μέτωπο που απειλεί τον κύριο στόχο της κυβέρνησης που είναι η οικονομία. Από την άλλη, όμως, ο Γ. Ραγκούσης δεν έκανε τίποτα λιγότερο από το να εκτελέσει την εντολή του πρωθυπουργού: να εφαρμόσει το μνημόνιο.....

* Ο υπουργός Περιβάλλοντος βρίσκεται στη δίνη αποκαλύψεων για τα οικογενειακά εξοχικά του, που έχουν πολεοδομικού χαρακτήρα εκκρεμότητες.

Oι αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» αλλά και η χθεσινή αποκάλυψη από το EXTRA 3 και τον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη, σχετικά με τη πισίνα της βίλας της Σερίφου, η οποία κατασκευάστηκε με άδεια «υδατοσυλλέκτη» έχουν φέρει τον πρώην «τσάρο» στην πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση.

Πρόκειται, όμως, για το κερασάκι στην τούρτα, αφού ο Γ. Παπακωνσταντίνου εξακολουθεί να χρεώνεται την αποτυχία, μέχρι στιγμής, του προϋπολογισμού του 2011. Ο πρωθυπουργός ακούει πολλούς να του λένε ότι τον παραπλάνησε ο υπουργός του. Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν οτι ο κ. Παπανδρέου έχει πειστεί για την ζημιά την οποία έχει προκαλέσει ο κ. Παπακωνσταντίνου και αναζητά τρόπους για την απομάκρυνση του αφού θεωρείται πλέον βαρίδι για την Κυβέρνηση.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν οτι σε σύσκεψη η οποία έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Παπανδρέου ζήτησε απο τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο να μην καλύπτει πλέον τις απαντήσεις που για τα προσωπικά του θέματα εκδίδει ο πρώην Υπουργός Οικονομικών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: