Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

"Όχι" στο νέο νόμο πλαίσιο από το Πανεπιστήμιο Αθηνών


Απορρίπτει το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνεδρίαση της Συγκλήτου, πανεπιστημιακοί αντέδρασαν έντονα σε ορισμένες διατάξεις. Μάλιστα, λέγεται ότι ακούστηκαν φωνές ακόμη και αν ψηφιστεί ο νόμος, να μην εφαρμοστεί...



Προς αυτή την κατεύθυνση ζητείται και η συνδρομή των φοιτητών, κάτι που ήδη έχουν κάνει και άλλα πανεπιστήμια που έχουν ζητήσει την επαγρύπνηση της ακαδημαϊκής κοινότητας, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης έχει ήδη αποφασίσει να παραμείνει ανοιχτό ολόκληρο τον Ιούλιο, πραγματοποιώντας συγχρόνως ενημερωτικές εκδηλώσεις, για τις απόψεις των πανεπιστημιακών, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο.

Στα δύο έχει χωρισθεί η πανεπιστημιακή κοινότητα

Στα δύο έχει χωρισθεί η πανεπιστημιακή κοινότητα με αρκετούς πανεπιστημιακούς καθηγητές να έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου συλλογής υπογραφών σχετικά με το νέο νόμο πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση για τα πανεπιστήμια.

Ήδη 133 πανεπιστημιακοί έχουν υπογράψει κείμενο στήριξης πολλών διατάξεων του νόμου, θεωρώντας ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία για αλλαγές στα τριτοβάθμια ιδρύματα, που τις έχουν ανάγκη.

Άλλο κείμενο όμως με υπογραφές καθηγητών, προωθεί την απόρριψη του νομοσχεδίου.

Υπενθυμίζεται, ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) μαζί με την Ομοσπονδία των Καθηγητών ΤΕΙ (ΟΣΕΠ ΤΕΙ) και τους εκπροσώπους των Ελλήνων Ερευνητών, στην τελευταία συνάντηση τους με την υπουργό Παιδείας, κατά την οποία διαπιστώθηκαν «κινήσεις καλής θελήσεως για εξεύρεση συναινετικής λύσης», αποφάσισαν να επιμείνουν στην προσπάθεια τροποποίησης διατάξεων, ως την τελευταία στιγμή που το νομοσχέδιο θα συζητείται στη Βουλή στο τέλος Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: