Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος - Δείτε αναλυτικά τις περιοχές και τις ώρες


Εικόνα ανάλογη με τη χθεσινή αναμένεται να επικρατήσει σήμερα στο σύστημα ηλεκτροδότησης, σύμφωνα τουλάχιστον με τον προγραμματισμό δράσης της ΓΕΝΟΠ. Εκτός λειτουργίας παραμένουν οι μονάδες που έχουν «σβήσει» από τη Δευτέρα, ημέρα έναρξης των επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών που κήρυξε η Ομοσπονδία. Δείτε αναλυτικά τις ώρες και τα μέρη που διακόπτονται...



Αν, όπως αναφέρουν ορισμένες προβλέψεις, η ζήτηση ρεύματος είναι χαμηλότερη από τη Δευτέρα (20/6), λόγω χαμηλότερων θερμοκρασιών, τότε η ΓΕΝΟΠ θα θέσει εκτός μία ακόμη μονάδα ώστε να γίνουν διακοπές ρεύματος οι οποίες σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ν. Φωτόπουλο θα είναι "λελογισμένες".

Οι περικοπές στην ηλεκτροδότηση γίνονται με βάση πρόγραμμα που εκπονεί η ΔΕΗ, και ενεργοποιείται ύστερα από εντολή του ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) εφόσον κρίνεται ότι η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά ενέργειας και κατά συνέπεια δημιουργείται κίνδυνος γενικής κατάρρευσης (μπλακ άουτ) του συστήματος.

Οι διακοπές ρεύματος είναι κυλιόμενες, διάρκειας μιας ώρας περίπου ανά περιοχή.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις ώρες και τα μέρη όπου θα διακοπεί το ρεύμα

Ανοιχτό παραμένει, στο μεταξύ, το ενδεχόμενο νέας συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου με τη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ τα επόμενα 24ωρα, μετά την επιστροφή του από το Συμβούλιο Εκοφίν στο Λουξεμβούργο.

Η πρώτη συνάντηση έγινε το βράδυ του Σαββάτου και υπήρξε άκαρπη, όπως και η συνάντηση της επόμενης ημέρας με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου. Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ανέφεραν ότι είναι πιθανό να γίνει νέα συνάντηση αύριο ή την Πέμπτη, πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί ραντεβού.

Αίτημα της απεργίας είναι να μην προχωρήσει η περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, που περιλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: