Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Κρίσιμες συνομιλίες του Παπανδρέου στις Βρυξέλλες


Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο τους Ευρωπαικου Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι. Ο πρωθυπουργός θα έχει επίσης συνάντηση, πιθανότατα την Τρίτη, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μ. Μπαρόζο.

Η συνάντηση με τον κ. Βαν Ρομπάι θα πραγματοποιηθεί στις 16.00 ενώ με τον κ. Μπαρόζο στις 22.00 (ώρα Ελλάδος)...



Στο επίκεντρο των συζητήσεων και των διαπραγματεύσεων βρίσκεται το ζήτημα το ζήτημα ρύθμισης του ελληνικού χρέους καθώς και το νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Χθες, Κυριακή, από το βήμα της Βουλής κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ο κ. Παπανδρέου παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, εξήγγειλε αναθεώρηση του Συντάγματος με αφαίρεση του άρθρου 86 για το νόμο περι ευθύνης υπουργών και διενέργεια δημοψηφίσματος το φθινόπωρο προαναγγέλοντας επίσης τη «σύσταση επιτροπής 20 - 25 προσωπικοτήτων από ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας για τις μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα».

Ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε εκ νέου έκκληση για εθνική συνεννόηση στη βάση συγκεκριμένων επιλογών και παραδοχών.

«Εθνικό πρόβλημα το χρέος και τα ελλείμματα» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «είναι καθήκον μας να ομονοούμε στην εθνική προσπάθεια, η διαίρεση δεν βοηθάει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: