Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Αίγυπτος: "Κάναμε τεστ παρθενιάς στις διαδηλώτριες"


ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΟΚ

Αιγύπτιος στρατηγός ομολόγησε πως έκανε τεστ παρθενίας σε όσες γυναίκες συνελήφθησαν σε διαδηλώσεις στη χώρα πριν δύο μήνες κάτι που όμως μέχρι πρότινος είχαν αρνηθεί οι στρατιωτικές αρχές...



Δεκάδες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από το στρατό όταν δυνάμεις του απομάκρυναν βίαια διαδηλωτές από την πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, στις 9 Μαρτίου.

Μια διαδηλώτρια δήλωσε αργότερα ότι την ξεγύμνωσαν μπροστά στις κάμερες πριν υποβληθεί σε τεστ παρθενίας σε στρατιωτική φυλακή. Όπως δήλωσε η ίδια, όποια γυναίκα δεν ήταν παρθένα την κατηγορούσαν για πορνεία.

Ανώτερος στρατηγός, ο οποίος δεν κατονομάζεται, παραδέχθηκε στο CNN ότι έγιναν τεσ παρθενίας και υπεραμύνθηκε της πρακτικής αυτής.

"Δε θέλαμε να μάς κατηγορήσουν ότι τις κακοποιήσαμε σεξουαλικά ή ότι τις βιάσαμε. Για το λόγο αυτό θέλαμε να αποδείξουμε ότι δεν ήταν εξ αρχής παρθένες", τόνισε ο στρατηγός και πρόσθεσε: "Καμία από αυτές δεν ήταν (παρθένα)".

Το Ανώτατο Συμβούλιο των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, που κυβερνά τη χώρα μετά την εκδίωξη από την εξουσία του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, ανακοίνωσε ότι ερευνά τις καταγγελίες για βασανιστήρια και τεστ παρθενίας.

Η ομολογία του στρατηγού γίνεται ενώ ακτιβιστές επικρίνουν το Συμβούλιο ότι ακολουθεί τις ίδιες καταπιεστικές τακτικές που προκάλεσαν την εξέγερση κατά του Μουμπάρακ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: