Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ferry boat που θα κινείται με φωτοβολταϊκά αναπτύσσουν οι Ιάπωνες


Η ιαπωνική Eco Marine Power αναπτύσσει το πρώτο ferry boat το οποίο θα λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια για να μεταφέρει τους επιβάτες του. Η εταιρεία ειδικεύεται στην έρευνα πάνω σε συστήματα ανανεώσιμης ενέργειας για πλοία και σκοπός της είναι να παράγει ένα ferry το οποίο θα είναι οικονομικό.

Το όνομα αυτού θα είναι Medaka και θα μπορεί να μεταφέρει 100-150 επιβάτες, σαν ένα θαλάσσιο λεωφορείο. Θα έχει μέση ταχύτητα 8 κόμβων και μέγιστη 12-14 κόμβων, όπως ανακοινώθηκε...



Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν το πλοίο θα διαθέτει εκτός από ηλιακές κυψέλες και γεννήτρια ντίζελ η οποία θα λειτουργεί με βιοκαύσιμα. Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπορεί να φορτίζει η μπαταρία του όταν θα βρίσκεται στο λιμάνι.

Γενικότερα, η σχεδίαση του σκάφους είναι 100% οικολογική, αφού θα χρησιμοποιηθούν ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ και η παραγωγική διαδικασία θα έχει χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως η Eco Marine έχει αναπτύξει διάφορα πρωτότυπα συστήματα, όπως ειδικά φωτοβολταϊκά για τα εμπορικά πλοία, τα οποία θα μειώσουν τις ανάγκες σε ηλεκτρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: