Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!


ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ "ΟΡΓΑΝΑ" ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!

Ιδιαίτερα προβληματισμένα εμφανίζονται τα μέλη του ΠΑΣΟΚ ενώ άφησαν αιχμές κατά υπουργών ύστερα από την ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ορισμένοι από αυτούς έκαναν λόγο για πρόωρες εκλογές και ανάγκη δομικού ανασχηματισμού.

Εμφανώς προβληματισμένος ήταν ο Γιώργος Φλωρίδης για την κατανομή των βαρών του οδικού χάρτη...



ενώ έθεσε θέμα πρόωρων εκλογών εάν η κυβέρνηση δεν φύγει από τη "μεταρρυθμιστική κόπωση". Τον ίδιο προβληματισμό όσον αφορά την κατανομή των βαρών εξέφρασε και ο Νίκος Σαλαγιάννης.

Από την πλευρά του, ο Πάρις Κουκουλόπουλος μίλησε για αναδιάρθρωση χρέους όπως και ο Έκτωρ Νασιώκας ο οποίος μάλιστα ζήτησε άμεση αναδιάρθρωση.

Για σωστή πολιτική έκανε λόγο ο Οδυσσέας Βουδούρης ο οποίος είπε ότι "Θα μπορέσουμε, αλλά όλοι μαζί και εάν εμβαθύνουμε τις ρήξεις και επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις. Η δυσαρέσκεια που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, υπάρχει, από το χάσμα ανάμεσα στην πολιτική που χαράσσεται και που υλοποιείται".

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Κουρουπλής ζήτησε δομικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Ο Απόστολος Κακλαμάνης τόνισε πως ουδείς είναι αλάθητος ούτε και αναντικατάστατος, ενώ σημείωσε πως τιμά όσους έχουν αναλάβει τους τομείς του κράτους και της οικονομίας στους οποίους έχουν σημειωθεί και τα μεγαλύτερα λάθη.

Ακόμη, ως λανθασμένο χαρακτήρισε τον παραλληλισμό που έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη όσων συμβαίνουν στην Κερατέα και τους Αγίους Αναργύρους με τα επεισόδια του Δεκέμβρη του 2008.

"Οι ενέργειες τώρα είναι στοχευμένες και γνωρίζουν ότι ένα σοσιαλιστικό κόμμα δεν μπορεί να αντέξει έναν νεκρό στην Κερατέα ή στους Αγ. Αναργύρους", είπε ο κ. Κακλαμάνης.

Παπανδρέου: "Δεν υπάρχει G20, αλλά στην ουσία υπάρχει G0"

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του είπε πως: "Δεν υπάρχει 'μέσα' και 'έξω' (από την χώρα), οι οικονομίες είναι αλληλεξαρτώμενες. Αν πηγαίναμε άσχημα 'έξω', 'μέσα' θα ήμασταν πολύ χειρότερα.

Παράλληλα, τόνισε πως δεν υπάρχει παγκόσμια διακυβέρνηση λέγοντας πως "Δεν υπάρχει G20, αλλά στην ουσία υπάρχει G0".

"Το ότι πάμε καλά «έξω» δεν οφείλεται στο ότι «τρέχω» εγώ, όπως πρέπει να κάνει ένας πρωθυπουργός, αλλά οφείλεται στην αναγνώριση της προσπάθειας του ελληνικού λαού", συνέχισε ο κ. Παπανδρέου.

Όσον αφορά τα προβλήματα διακυβέρνησης ο πρωθυπουργός σημείωσε πως παγκοσμίως οι δημοκρατικοί θεσμοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες, καθώς μπορεί ο πολίτης να ψηφίζει στις εκλογές και να εκλέγει κυβερνήσεις πιστεύοντας ότι αυτές έχουν την εξουσία, όμως η εξουσία έχει πάει σε ανεξέλεγκτα κέντρα και σε φορολογικούς παραδείσους όπου καταφεύγουν διάφορες εταιρείες επιχειρώντας να αποφύγουν τον έλεγχο του πλούτου τους.

"Το πρόβλημα δεν ήταν οι μισθοί και οι συντάξεις, αλλά η λειτουργία του κράτους είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι πρέπει να προβούμε σε ρήξεις ακόμα και με τον εαυτό μας. Πιο ουσιαστική η συνειδητοποίηση του βάθους του προβλήματος", τόνισε.

Ο ίδιος συνέχισε καλώντας τους βουλευτές να φύγουν "από την 'εθνική ασθένεια' της γκρίνιας, υπάρχει δυναμική και δεν είναι τυχαίο ότι επί 4 μήνες αυξάνονται οι εξαγωγές σε ποσοστό που προσεγγίζει το 40%".

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως κεντρική πολιτική της κυβέρνησης είναι η αγροτική πολιτική και ότι θα γίνουν τα πάντα για να διευκολυνθεί η έλευση τουριστών στη χώρα.

"Πρέπει να διαφοροποιήσουμε τις αντιδράσεις, αντιδρούν διάφοροι που θίγονται, αντιδρούν κι αυτοί που έχουν πρόβλημα κι αυτούς πρέπει να τους ακούσουμε, ωστόσο δεν πρέπει να μας απασχολούν τόσο αυτοί που αντιδρούν, αλλά το πώς θα κινητοποιήσουμε την κοινωνία να συμμετάσχει στις μεταρρυθμίσεις", κατέληξε ο κ. Παπανδρέου απαντώντας για τις αντιδράσεις που σημειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: