Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Πάρτι με ντίσκο στο Μπάκιγχαμ για το γάμο Γουίλιαμ - Κέιτ

Με χορό και τραγούδι γιόρτασαν οι νεόνυμφοι, Δούκας και Δούκισσα του Κέιμπριτζ πλέον, τον γάμο τους στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, μαζί με περίπου 300 στενούς φίλους και συγγενείς.

Η δεξίωση διήρκεσε έως τις πρώτες πρωινές ώρες και διοργανώθηκε από τον πατέρα του πρίγκιπα Γουίλιαμ, πρίγκιπα Κάρολο.

Εκεί επρόκειτο να κάνει την πρόποσή του και ο κουμπάρος πρίγκιπας Χάρι, καθώς και ο πατέρας της νύφης, Μάικλ Μίντλετον.

Εκπρόσωπος του Παλατιού του Σεντ Τζέιμς δήλωσε ότι η Κέιτ Μίντλτον φόρεσε μια λευκή ζακέτα από ανκορά πάνω από το μεταξένιο φόρεμά της.

Επειδή η Κέιτ Μίντλτον δεν προέρχεται από βασιλική οικογένεια, δεν θα ονομαστεί επισήμως πριγκίπισσα Κάθριν -αν και πολλοί Βρετανοί μπορούν να επιλέξουν να τη φωνάζουν έτσι-, ή ακόμα και πριγκίπισσα Κέιτ, αγνοώντας το πρωτόκολλο.

Στη δεξίωση δεν παρέστησαν η βασίλισσα Ελισάβετ και ο δούκας του Εδιμβούργου, μιας και έφυγαν για το Σαββατοκύριακο.

Οι παμπ παρέμειναν την Παρασκευή ανοιχτές για δύο ώρες παραπάνω από το κανονικό, στο πλαίσιο των εορτασμών για τον πριγκιπικό γάμο. Το ίδιο θα γίνει και το Σάββατο.

Χιλιάδες Βρετανοί πραγματοποίησαν υπαίθρια πάρτι, πικνίκ και εκδηλώσεις για να γιορτάσουν το γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ.

Ωστόσο, ένα πάρτι σε πάρκο στη Γλασκόβη οδήγησε σε 21 συλλήψεις, καθώς η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει το πάρτι, όπου είχαν παραστεί χιλιάδες «γλεντζέδες».

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και ζημιές προκλήθηκαν σε φορτηγάκια της αστυνομίας, στη διάρκεια συγκρούσεων που ο διευθυντής της αστυνομίας απέδωσε σε «εντελώς απαράδεκτα» επίπεδα μέθης.

Το Διαδίκτυο ο μεγάλος νικητής

Εκατομμύρια άτομα παρακολούθησαν τον γάμο live από τους υπολογιστές τους, ενώ σχολίαζαν το γεγονός σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακόμα και η ίδια η βασιλική οικογένεια συμμετείχε στο διαδικτυακό «πάρτι», με την ιστοσελίδα της στο YouTube να δείχνει ζωντανά το γάμο, και την επίσημη κατοικία του πρίγκιπα Γουίλιαμ, Κλάρενς Χάους, να ανεβάζει σχόλια στο Tweeter.

Η κίνηση στο Ίντερνετ, διεθνώς, έφτασε τις 5,4 εκατομμύρια αναγνώσεις σελίδων ανά λεπτό την ώρα του μυστηρίου, σύμφωνα με την εταιρεία Akamai, ωστόσο, πολύ καλύτερες ήταν οι… επιδόσεις των γαλαζοαίματων σε ότι αφορά τα live video.

Η εταιρεία Livestream ανακοίνωσε ότι ο γάμος έσπασε το ρεκόρ όλων των εποχών στις ταυτόχρονες live αναμεταδόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: