Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Χειμωνιάτικο και σήμερα το σκηνικό του καιρού


Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο θα είναι έντονα. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους ισχυρές θα σημειωθούν σε περιοχές της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας με υψόμετρο >1200μ καθώς και σε περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας με υψόμετρο >1600μ...



Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές, θα ενταθούν όμως στην δυτική Μακεδονία και στα δυτικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Άνεμοι από ΒΒΑ/ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο κεντρικό και βορειοανατολικό Αιγαίο έως πολύ ισχυροί.

Θερμοκρασία σε πτώση και:
Στα δυτικά από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στα βόρεια από 3 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στα κεντρικά από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους έντονες. Αργά το βράδυ ενδέχεται να σημειωθεί χιονόπτωση στην κορυφή της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα. Άνεμοι αρχικά από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν στα δυτικά σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με παροδικές βροχές αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Άνεμοι από ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

kairos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: