Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΔΝΤ: "Η Ελλάδα θα αποπληρώσει το χρέος της και θα επιστρέψει στις αγορές"


"Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι σχεδιάζει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή του χρέους της", τόνισε η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κάρολαϊν Άτκινσον, η οποία στο ίδιο πνεύμα σημείωσε ότι η Αθήνα δηλώνει αποφασισμένη να φέρει την οικονομία σε μια κατάσταση που θα της επιτρέψει να αποπληρώσει το χρέος της πλήρως...



Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις κατά την τακτική ενημέρωση Τύπου, η αξιωματούχος του ΔΝΤ ανέφερε ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα έχει δυο πυλώνες, τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας που αποσκοπούν στην ανάκαμψη της οικονομίας και τη δημιουργία ανάπτυξης. Οι δυο αυτές πτυχές, συνέχισε η κ. Άτκινσον, θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει το χρέος της και να επιστρέψει στις αγορές.

Η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ τάχθηκε για πολλοστή φορά υπέρ μιας συνολικής λύσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη, υπογράμμισε τη συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, αλλά ταυτόχρονα επισήμανε τη σημασία των μέτρων που λαμβάνουν μεμονωμένες χώρες.

Τέλος, παρά τη χθεσινή δημοσίευση επικριτικής έκθεσης για τη συμπεριφορά των οίκων αξιολόγησης την οποία συνέταξαν στελέχη του Ταμείου, η κ. Άτκινσον αρνήθηκε να σχολιάσει τις ενέργειες και τις κρίσεις των οίκων αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: