Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Χρ.Παπουτσής: "Κάποιοι υποθάλπουν τα επεισόδια στην Κερατέα"


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙ κ.ΠΑΠΟΥΤΣΗ;

“Επιχειρούν να εμφανίσουν την κυβέρνηση, ως μία κυβέρνηση η οποία λειτουργεί σε αστυνομικό κράτος. Επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα πεδίο συγκρούσεων. Η ευθύνη ανήκει σε όσους πρωτοστατούν σε αυτά τα απαράδεκτα επεισόδια και καλύπτουν όλες αυτές τις έκνομες δράσεις”, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη,...



Χρ. Παπουτσής, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα σε όσους υποθάλπουν ή ευνοούνται από τα επεισόδια στην Κερατέα.


Αφού κάλεσε τη Δικαιοσύνη να αναλάβει πρωτοβουλίες και να αποδώσει ευθύνες, ο υπουργός χαρακτήρισε “απαράδεκτη και πρωτόγνωρη” για τα ελληνικά δεδομένα την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και στράφηκε εναντίον όσων “με συστηματικό τρόπο επιχειρούν να μετατρέψουν μια προσπάθεια της κυβέρνησης για τη δημιουργία ΧΥΤΑ με όλους τους περιβαλλοντικούς κανόνες, σε μια αστυνομική υπόθεση”.

Όπως υπογράμμισε, η Αστυνομία βρίσκεται στην Κερατέα “για να προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών και βασική προσπάθεια των Αρχών είναι, να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους”.

Ακόμη, ο κ. Παπουτσής τόνισε, πως το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει δώσει εντολές για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση στους αστυνομικούς, προκειμένου να μην υπάρχουν συνεχή επεισόδια.

Ωστόσο, σημείωσε, “δεν μπορεί να δέχονται επιθέσεις και να κινδυνεύουν είτε να καούν, είτε να τραυματιστούν κάθε μέρα. Κάποιοι είναι υπεύθυνοι γι αυτό.

Όλοι εκείνοι οι οποίοι αργούν να αντιληφθούν την πραγματικότητα και κυρίως αρνούνται το διάλογο με τους αρμόδιους υπουργούς και ταυτόχρονα υποθάλπουν τα επεισόδια, έχουν και φέρουν ακέραια την ευθύνη”, είπε χαρακτηριστικά.

“Ορισμένοι θεωρούν ότι δεν υπάρχει νόμος στο κράτος. Η ουσία είναι ότι νόμοι υπάρχουν αλλά παραβιάζονται. Και την πιστοποίηση της παραβίασης των νόμων του κράτους δεν κάνουν οι αστυνομικές αρχές, την κάνουν οι δικαστικές και οι εισαγγελικές αρχές”, κατέληξε.

Απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ καταγγέλλουν κάτοικοι της Λαυρεωτικής


Απρόκλητη επίθεση από διμοιρία των ΜΑΤ που σταθμεύουν στην περιοχή του Οβριοκάστρου καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης (30/03), οχτώ άτομα τα οποία βρίσκονταν ως ομάδα περιφρούρησης στο μπλόκο του Λαυρίου.

Σύμφωνα με το blog των κατοίκων της Λαυρεωτικής, περίπου 25 αστυνομικοί των ΜΑΤ που έφτασαν με λεωφορείο της ΕΛΑΣ, εισέβαλαν στα δύο προκατασκευασμένα κιόσκια και “άρχισαν με απίστευτα βίαιο τρόπο να ξυλοκοπούν τους κατοίκους, ηλικιωμένους στο σύνολό τους, ενώ προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές στο μπλόκο”.

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, οι αστυνομικοί τους οδήγησαν όλους σε ένα ξύλινο παράπηγμα που λειτουργεί ως κυλικείο και έμπαιναν μέσα δύο – δύο, για να εκτονώσουν την οργή τους στα σώματα των κατοίκων.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, “ο ένας από τους κατοίκους του Λαυρίου, λίγο έλειψε να πάθει ανακοπή καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του. Όταν αποχώρησαν οι αστυνομικοί, οι 8 τραυματίες κάλεσαν σε βοήθεια και μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: