Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Εδιναν (επί 10 χρόνια) σύνταξη σε μακαρίτισσα!


Απίστευτο κι όμως αληθινό! Επί δέκα χρόνια λάμβανε κανονικά τη σύνταξή της, παρ’ όλο που είναι μακαρίτισσα από το 2001! Ο λόγος για μια συνταξιούχο του ΙΚΑ από τη Λέσβο, η οποία δεν είχε άλλον δικαιούχο στη σύνταξή της, με αποτέλεσμα στον λογαριασμό της όλα αυτά τα χρόνια να έχει συγκεντρωθεί ένα ποσό της τάξης των 63.000 ευρώ!...



Την αποκάλυψη έκανε ο ταχυδρόμος της περιοχής του Λαζαρέτου, όπου κατοικούσε η γερόντισσα. Εκείνος ήταν που ενημέρωσε τον προϊστάμενό του ότι η ηλικιωμένη έχει πεθάνει εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια. Ετσι, όταν πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον λογαριασμό με τον οποίο είχε συνδέσει τη σύνταξή της στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, διαπιστώθηκε ότι είχαν συγκεντρωθεί 63.000 ευρώ!

Αμέσως ο προϊστάμενος του ταχυδρομείου ενημέρωσε τον διοικητικό διευθυντή τού ΙΚΑ Μυτιλήνης, ο οποίος κίνησε τις διαδικασίες προκειμένου να διακοπεί η καταβολή της σύνταξης και να επιστραφούν τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί στο ΙΚΑ.

Οπως έγινε γνωστό, με βάση το πατρικό της όνομα (στο οποίο βεβαιώνεται και η σύνταξή της) στο Ληξιαρχείο Μυτιλήνης δεν υπάρχει δηλωμένος θάνατος. Υπάρχει πιθανότητα όμως ο θάνατός της να έχει δηλωθεί με το όνομα του συζύγου της, με το οποίο είναι καταχωρημένη και στα αρχεία του ΙΚΑ. Η διοίκηση του ΙΚΑ πάντως έχει ζητήσει από το Ληξιαρχείο Μυτιλήνης να βεβαιώσει τον θάνατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: