Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Δ.Τσακνής: "Ο Πάγκαλος μιλάει σε διατεταγμένη υπηρεσία!"


Για τον Διονύση Τσακνή η τέχνη είναι αναπόδραστα και στάση ζωής

Το ταλέντο και η έμπνευσή του συνυπάρχουν με την ενεργό παρουσία του στην κοινωνία και το τραγούδι του κωδικοποιεί ακριβώς τις αγωνίες, τη διαμαρτυρία, την διεκδίκηση και το δικαίωμα των ανθρώπων στη ζωή και στο όνειρο...



Δεν "μασάει" ποτέ τα λόγια του και έχει το τσαμπουκά να υποστηρίζει αυτά που πιστεύει έστω κι αν το πληρώνει ακριβά. Η συζήτηση μαζί του δεν θα μπορούσε παρά να είναι πολιτική. "Είναι ανήθικο αυτό που συμβαίνει σήμερα. Είναι άδικο, ταξικά απάνθρωπο, αλλά πάνω από όλα περιέχει το στοιχείο της ανηθικότητας"

Mιλάει για τα θέματα της επικαιρότητας, με την αναλυτική σκέψη του αριστερού, την λογική του μαθηματικού και το πάθος του καλλιτέχνη. "Οι εξεταστικές επιτροπές είναι θεατρικές παραστάσεις, τελείως κακόγουστες όπου όλα έχουν προβλεφθεί! Αυτή η λίστα των ονομάτων είναι ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών των δύο μεγάλων κομμάτων σε απόλυτη συμφωνία μεταξύ τους. Και περνάει η αντίληψη στην κοινή γνώμη ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από αυτό. Δεν είμαστε ίδιοι εμείς με δαύτους. Οι πολιτικοί δεν είναι όλοι ίδιοι μεταξύ τους. Τα κόμματα δεν είναι όλα ίδια"!

Για την ενημέρωση πιστεύει ότι έχει στηθεί μια βιομηχανία φόβου που στόχο έχει να καθηλώσει τους ανθρώπους στη θέση τους. "Είναι σαν το ανέκδοτο με αυτόν που τον πάτησε η νταλίκα και σηκώνεται, βάζει τα άντερά του μέσα και λέει, καλά που δεν πάθαμε και τίποτα"!

Στη διαμόρφωση του κλίματος θεωρεί ότι παίζουν ρόλο και οι δηλώσεις πολλών πολιτικών με πρωταγωνιστή βέβαια τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. "Ο κυνισμός του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης-καλά γνωστός σε όλους- δεν χτυπάει τυχαία. Δεν χτυπάει απροειδοποίητα όπως ορισμένοι θέλουν να πιστεύουν. Ο κύριος Πάγκαλος όταν μιλάει είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να πει, πως πρέπει να το πει και σε ποια στιγμή πρέπει να το πει. Αυτά τα περί "εκρήξεων" του Πάγκαλου, εμένα ποτέ δεν με παραμύθιασαν"!

Πιστεύει πως η κατάληψη της Νομικής από τους μετανάστες ήταν μια πολύ λανθασμένη ενέργεια. "Με καλύπτει απόλυτα η θέση του ΚΚΕ. Ήταν μια λανθασμένη ενέργεια που έριξε νερό στο μύλο εκείνων που βγάζουν κορώνες για τους μετανάστες, αυτούς που βγάζουν χολή εναντίον τους κρύβοντας την ευθύνη που είχαν τόσα χρόνια για αυτό το ζήτημα. Και ταυτόχρονα να ανοίξουν κι άλλα μέτωπα που έχουν στόχο το άσυλο και τους ίδιους τους μετανάστες. Θα ‘λεγε κανείς πώς ήταν μια ενέργεια που έγινε ακριβώς για να βολέψει αυτούς τους κύκλους. Τους ρατσιστές, τους εχθρούς του Πανεπιστημιακού ασύλου και εκείνους που αυτή τη στιγμή υψώνουν τείχη και φράχτες στον Έβρο! Ήταν βούτυρο στο ψωμί όλων αυτών, όταν πριν από μία εβδομάδα ο κύριος Παπουτσής ανακοινώνει το τείχος του αίσχους! Κάποιοι λειτούργησαν πρακτόρικα……"

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: