Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Κανονικά η απεργία στο μετρό παρά την απόφαση του δικαστηρίου


- Οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο αποφάσισαν δύο 24ωρες απεργίες για Τετάρτη και Πέμπτη
- Χειρόφρενο τραβούν και τα λεωφορεία για την Τρίτη και Τετάρτη


Άλλη μια εβδομάδα μεγάλης ταλαιπωρίας περιμένει το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και του υπουργείου Υποδομών,...



Μεταφορών και Δικτύων με αφορμή το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, η συζήτηση του οποίου αρχίζει την Τετάρτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν σήμερα, στη διάρκεια των γενικών συνελεύσεών τους, απεργιακές κινητοποιήσεις για όλη την εβδομάδα, σε διαφορετικές ημέρες κάθε μέσο.

Παράνομη κρίθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, η 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει για αύριο οι εργαζόμενοι του Μετρό, ύστερα από την προσφυγή που κατέθεσε η διοίκηση της ΑΜΕΛ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η απεργία θα πραγματοποιηθεί κανονικά, θα περιφρουρηθεί από τους ίδιους του εργαζόμενους και ως εκ τούτου οι συρμοί του Μετρό δεν πρόκειται να κινηθούν.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία επικύρωσαν σήμερα την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου τους και αύριο και μεθαύριο τραβούν χειρόφρενο, λόγω της 48ωρης απεργίας. Την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν επίσης στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα, ενώ και την προσεχή Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, θα κάνουν και νέα γενική συνέλευση, με αποτέλεσμα τα λεωφορεία να ακινητοποιηθούν 11 το πρωί με 4 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο αποφάσισαν δύο 24ωρες απεργίες για Τετάρτη και Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν αύριο και μεθαύριο, ενώ την Παρασκευή οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας 11 το πρωί με 3 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων και αν δεν αλλάξει τίποτα, δεδομένου ότι οι διοικήσεις των επιχειρήσεων έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, αύριο θα κυκλοφορεί μόνο ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και όλα τα άλλα μέσα θα είναι ακινητοποιημένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: