Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Νέα κακοκαιρία πλήττει την Ευρώπη - Πολλά τα προβλήματα στις μεταφορές


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ευρώπη δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις, μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα.

Χιλιάδες ταξιδιώτες παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα βρετανικά αεροδρόμια του Heathrow και του Gatwick, το Σάββατο (18/12)...



Κλειστό παρέμεινε στο μεγαλύτερο μέρος του Σαββάτου το αεροδρόμιο του Heathrow λόγω του χιονιά, ενώ την Κυριακή (19/12) δεν θα πραγματοποιθούν αφίξεις, παρά μόνο μερικές αναχωρήσεις.

Αντίθετα, ανοικτό είναι σήμερα το αεροδρόμιο του Gatwick, με τους επιβάτες, ωστόσο, να έρχονται αντιμέτωποι με καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, όπως και στα περισσότερα βρετανικά αεροδρόμια.

Σημαντικά προβλήματα υπάρχουν στο οδικό δίκτυο, αλλά και στις σιδηροδρομικές υπηρεσίες.

Στη Φραγκφούρτη, δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ από το απόγευμα αναμένεται επιδείνωση του καιρού.

Χιόνι έχει καλύψει και την βόρεια Γαλλία, προκαλώντας καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων, αλλά και ακυρώσεις πτήσεων.

Περίπου 1.500 επιβάτες παρέμεναν «όμηροι» στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών το απόγευμα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στην Ευρώπη.

Περίπου 2.000-3.000 επιβάτες που ταξίδευαν προς το Λονδίνο, αλλά των οποίων οι πτήσεις είχαν εκτραπεί προς το Βέλγιο, παρέμειναν μπλοκαρισμένοι τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Καθώς οι επιβάτες αυτοί δεν είχαν θεωρήσεις για τη ζώνη Σένγκεν, δεν μπορούσαν να εγκαταλείψουν τη ζώνη transit του αερολιμένα των Βρυξελλών.

Πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν το απόγευμα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, από ή προς το Λονδίνο ή από την Φραγκφούρτη, αλλά επίσης και από τη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Μαδρίτη, το Βερολίνο, τη Γενεύη, τη Λυών και την Τουλούζη, ενώ καταγράφηκαν επίσης πολλές καθυστερήσεις

Επιπλέον, τα αεροδρόμια του Σαρλερουά και της Λιέγης έκλεισαν την Κυριακή (19/12) γύρω στις 14:00 μ.μ. (13.00 GMT), λόγω σφοδρής χιονόπτωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: