Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Το Twitter σκαρφαλώνει στην τρίτη θέση των social networks



Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η εταιρεία comScore, το Twitter κατάφερε να εκτοπίσει το MySpace από την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης. Πιο συγκεκριμένα, το Twitter είχε 96 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες τον Αύγουστο του 2010, ενώ το MySpace περιορίστηκε στα 95 εκατομμύρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο χρόνο το Twitter αύξησε τους μοναδικούς επισκέπτες κατά 76%, ενώ το MySpace υποχώρησε 17%.


Βέβαια, υπάρχει και το επιχείρημα που λέει ότι το Twitter και το MySpace είναι δύο εντελώς διαφορετικές υπηρεσίες και άρα δεν έχουν νόημα οι συγκρίσεις στους unique visitors. Το μεν Twitter είναι μια υπηρεσία micro-blogging με ειδησεογραφικό, μεταξύ άλλων, ενδιαφέρον, ενώ το MySpace αποτελεί κατά κύριο λόγο ένα μέσο για να ανακαλύψει κάποιος μουσική και άλλα καλλιτεχνικά προϊόντα.

Φυσικά, στην πρώτη θέση της επισκεψιμότητας είναι το Facebook, το οποίο τον Αύγουστο είχε 598 εκατομμύρια επισκέπτες, ένα νούμερο που μεταφράζεται σε αύξηση 54% σε σχέση με πέρυσι. Η δεύτερη θέση ανήκει στο Windows Live, το οποίο είχε 140 εκατομμύρια επισκέπτες κι αρχίζει να νιώθει την καυτή ανάσα του Twitter.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί χρήστες του Twitter δε μπαίνουν καν στη σελίδα twitter.com και προτιμούν μια desktop εφαρμογή ή άλλες μεθόδους. Αν το Twitter κατάφερνε να κερδίσει όλους αυτούς τους χρήστες και να τους φέρει στην ιστοσελίδα μέσω του browser, τα 96 εκατομμύρια του Αυγούστου θα αυξάνονταν σημαντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: