Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Κινητοποιήσεις από τους ροδακινοπαραγωγούς Πέλλας τη Δευτέρα



Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, οι ροδακινοπαραγωγοί του Νομού Πέλλας, διαμαρτυρόμενοι για τις τιμές στο συμπύρηνο ροδάκινο, αλλά και για την αδιαλλαξία των βιομηχανιών να βρουν τη «χρυσή» τομή με τους παραγωγούς, όπως τόνισε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, Τάσος Κυραλίδης.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα οι ροδακινοπαραγωγοί του Νομού Πέλλας θα προχωρήσουν στο «κλείσιμο» των βιομηχανιών, αποτρέποντας την είσοδο σε φορτηγά «φουλαρισμένα με ροδάκινα».

Σύμφωνα με τον κ. Κυραλίδη, στο Νομό λειτουργούν περί τις οκτώ συνεταιριστικές βιομηχανίες, μερικές εκ των οποίων οι Κρόνος, Δαναής, Σκό, Παυλίδης, Κονέξ και Κοβίτα, ενώ στην κινητοποίηση αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 1.000 άτομα, που, όπως διευκρίνισε, «είναι αποφασισμένοι να κατεβούν με τα τρακτέρ τους και να μην επιτρέψουν την είσοδο σε κανένα φορτηγό» .

Οι παραγωγοί της Λάρισας αναμένεται να ακολουθήσουν την κίνηση των ροδακινοπαραγωγών Νομού Πέλλας, ενώ αυτοί σε Ημαθία δεν έχουν ακόμα αποφασίσει το τι μέλλει γενέσθαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: