Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Καμίνι η Κύπρος το Σαββατοκύριακο με 43 βαθμούς θερμοκρασία



Καυτό αναμένεται να είναι το Σαββατοκυρίακο για τους Κύπριους και τους χιλιάδες τουρίστες που έχουν κατακλύσει το νησί μας, καθώς ο υδράργυροςετοιμάζεται να ανέβει ακόμα πιο ψηλά, μετατρέποντας την ήδη ζεματισμένη ατμόσφαιρα σε πραγματικό καμίνι. Η άνοδος της θερμοκρασίας φαίνεται να οφείλεται στη θερμή αέρια μάζα που επηρεάζει την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ τα υψηλά επίπεδα υγρασίας που καταγράφονται αυτές τις μέρες δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το αίσθημα δυσφορίας.

Στις 14.00 το απόγευμα στη Λευκωσία η Μετεωρολογική κατέγραψε 43 βαθμούς Κελσίου. Στους 37 η θερμοκρασία στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 33 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 34 στα ψηλότερα ορεινά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτές τις δύο μέρες οι παράλιες περιοχές έχουν γεμίσει από κόσμο, ο οποίος θα σπεύσει σε μια ύστατη προσπάθεια να αναζητήσει λίγη δροσιά από την αφόρητη κατάσταση που επικρατεί στις πόλεις. Για εκείνους, βέβαια, που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, μόνη παρηγοριά τα συστήματα κλιματισμού, τα οποία κι αυτά με τη σειρά τους προβλέπεται να «χτυπήσουν» κόκκινο.

papatzides

Δεν υπάρχουν σχόλια: