Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

«Nεκρώνουν» σήμερα τα πάντα!


Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα, καθώς δεν θα λειτουργήσει ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα Ταμεία, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, το προσωπικό των δήμων και των νομαρχιών. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, καθώς στην απεργία συμμετέχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Επιπλέον απεργούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι δημοσιογράφοι αλλά και οι τεχνικοί ραδιοφώνου.

Τη συμπαράστασή του στις αυριανές κινητοποιήσεις για τα αιτήματα της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δηλώνει με ψήφισμά του το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Oπως σημειώνεται στο ψήφισμα της ΕΣΕΕ, οι προτεινόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό εντείνουν ένα κλίμα ανασφάλειας και φόβου και ωθούν με μαθηματική ακρίβεια στην αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού και στην ανατροπή κεκτημένων πολλών δεκαετιών.

Κλειστά θα μείνουν και τα καταστήματα, ύστερα από σχετική απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ. «Οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους στην αυριανή απεργία θα στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση να αλλάξει πορεία πλεύσης τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στις εργασιακές σχέσεις», σημειώνει το μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ Γιώργος Κωνσταντινόπουλος. «Για άλλη μια φόρα», τονίζει, «τον λογαριασμό καλούνται να τον πληρώσουν οι εργαζόμενοι.

Βασικά μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που οι εργαζόμενοι πάλεψαν χρόνια για να αποκτήσουν, καταργούνται με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν πρόκειται να το ανεχτούμε και θα δώσουμε τη μάχη μέχρι την τελική νίκη». Σημειώνεται πως η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν σήμερα συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Χωριστή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ, ζητώντας «να ακυρωθεί τώρα το μνημόνιο».

Στα λιμάνια

Μπλόκα στον απόπλου των πλοίων αναμένονται και σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά λόγω της νέας 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η Πανελλήνια Eνωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και τα Κατώτερα Πληρώματα (ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ). Τα δύο σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ προχωρούν σε κινητοποιήσεις παρά την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να μην συμμετάσχει στη σημερινή γενική απεργία, εμποδίζοντας την εκτέλεση 23 δρομολογίων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τουριστικές επιχειρήσεις στα νησιά αλλά και τους ταξιδιώτες.

Χθες μέλη της Eνωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας είχαν συνάντηση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να του εκθέσουν την όλη κατάσταση και να ζητήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, να παρέμβει προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να εκτελεστούν κανονικά τα δρομολόγια. Χθες αναμενόταν η κατάθεση νέων ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Πειραιά προκειμένου να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Eκκληση για αναστολή των κινητοποιήσεων απηύθυνε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Γ. Κασιμάτης, στις δύο ναυτεργατικές ενώσεις. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και της Κεντρικής Eνωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κάνει λόγο για ενέργειες που καταδεικνύουν ανωριμότητα και καταδικάζονται στο σύνολό τους από την ελληνική κοινωνία, ενώ σημειώνει ότι ''ο εμπορικός κόσμος δεν μπορεί πλέον να επιδείξει άλλες ανοχές''.

Ποιοι εργαζόμενοι απεργούν

- Δημόσιοι υπάλληλοι

- Δάσκαλοι και καθηγητές ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων

- Εργαζόμενοι στις νομαρχίες, πολεοδομίες, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, νοσοκομεία, δήμους, ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ) ιδιωτικό τομέα

- Νοσοκομειακοί γιατροί

- Οδοντίατροι

- Μηχανικοί

- Δημοσιογράφοι

- Δικηγόροι

- Τραπεζικοί υπάλληλοι

- ΟΣΕ και προαστιακός δεν θα λειτουργήσουν

- Το τραμ θα λειτουργήσει από τις 6 το πρωί έως τις 12 το βράδυ

- Τα μπλε λεωφορεία θα κινηθούν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ

- Το μετρό και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα

- Τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 7.30 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: