Σάββατο 29 Μαΐου 2010

700 φίλοι του Παλαιστινιακού λαού θα επιχειρήσουν να σπάσουν τον αποκλεισμό!!



Στην περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι στραμμένη η προσοχή αφού 700 φίλοι του Παλαιστινιακού λαού με έξι πλοία, σήμερα θα επιχειρήσουν να σπάσουν τον αποκλεισμό που επέβαλε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Οι φιλειρηνιστές μεταφέρουν 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τους κατοίκους της Γάζας.

Οι Ισραηλινές αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι δεν θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο, ενώ τα Ηνωμένα Έθνη κάλεσαν όλες τις πλευρές σε αυτοσυγκράτηση. Τα πλοία, που συμμετέχουν στην επιχείρηση «Ένα καράβι για τη Γάζα» θα προσπαθήσουν να καταπλεύσουν στο λιμάνι της Γάζας.

Εκπρόσωπος των διοργανωτών δήλωσε ότι έχουν αλλάξει δύο φορές οι συντεταγμένες επειδή το Ισραήλ απείλησε να καταλάβει τουρκικό πλοίο. «Έτσι», εξήγησε, «αναβλήθηκε η συγκέντρωση όλων των σκαφών διότι η αλλαγή των συντεταγμένων και κάποια τεχνικά προβλήματα οδήγησαν σε καθυστέρηση μιας ημέρας». Τα έξι πλοία ναυλοχούν στα διεθνή ύδατα στα νοτιανατολικά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Άλλα δύο, που αποτελούν στόλο της πρωτοβουλίας «Ελευθερία» παραμένουν αγκυροβολημένα στην θαλάσσια περιοχή Πισσουρίου. Το ένα από αυτά παρουσίασε ρήγμα στην πλώρη και του δόθηκε άδεια για μεταφορά του στο καρνάγιο της Λεμεσού.

Η Κυπριακή κυβέρνηση για λόγους εθνικού συμφέροντος έχει απαγορεύσει τόσο τον κατάπλου όσο και τον απόπλου πλοίων με τελικό προορισμό τη Γάζα. Η Λιμενική Αστυνομία βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με το υπουργείο Εξωτερικών για παρακολούθηση των κινήσεων των σκαφών.

papatzides

Δεν υπάρχουν σχόλια: