Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Απόπειρα ληστείας με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες













Αιματηρή απόπειρα ληστείας σημειώθηκε την Πέμπτη το βράδυ σε σούπερ μάρκετ, στην περιοχή του Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη।

Περίοικοι ενημέρωσαν την Αστυνομία ότι στο σούπερ μάρκετ υπήρχαν ύποπτες κινήσεις, και στο σημείο έφτασαν επί τόπου αστυνομικές δυνάμεις, που απέκλεισαν την περιοχή.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εγκλωβίσουν έναν εκ των δραστών, την ώρα που έβγαιναν από το κατάστημα, ο οποίος και στην προσπάθεια του να διαφύγει άρχισε να πυροβολεί κατά των αστυνομικών.

Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκε θανάσιμα ο ληστής που άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών, ενώ σοβαρά τραυματίστηκαν τρείς αστυνομικοί από χειροβομβίδα που έριξε ο ίδιος δράστης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την Αστυνομία, ο δράστης εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του με ασθενοφόρο, ενώ οι τραυματισθέντες αστυνομικοί διεκομίσθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύονται.

Από το σημείο του περιστατικού περισυλλέγησαν 3 πιστόλια, 2 χειροβομβίδες και 1 καλάσνικοφ, ενώ στον ίδιο χώρο, συνελήφθη η αλλοδαπή συνεργός του δράστη. Όπως αποδείχθηκε, οι δράστες της ληστείας αυτής ήταν οι ίδιοι που σκότωσαν τον αστυνομικό πριν από έναν χρόνο στην Κυψέλη, στην Αθήνα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, και διενεργείται προανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: