Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Ισχυρές χιονοπτώσεις στη Γερμανία

Νέες ισχυρές χιονοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσουν προσωρινά κύριοι δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές στη βόρεια Γερμανία σήμερα, ενώ η εταιρία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει όλους τους διαθέσιμους εκχιονιστήρες προκειμένου να διευκολύνει την κίνηση.

Σε ολόκληρη τη χώρα, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία που αποδίδονται στο χιόνι και τον πάγο.

Στο υψηλότερο βουνό στο Μέλανα Δρυμό της νοτιοδυτικής Γερμανίας, το Φέλντμπεργκ, χιονοστιβάδα κάλυψε δύο σκιέρ, οι οποίοι ευτυχώς ανασύρθηκαν ζωντανοί από το χιόνι.

Οι μετεωρολόγοι ανέφεραν πως και άλλες χιονοπτώσεις προβλέπονται για την Τρίτη. «Δεν είχαμε τόσο εκτεταμένο χιόνι που να παραμένει τόσο πολύ χωρίς να λιώνει από το 1978-79», δήλωσε η Ντοροτέα Πέτσολντ, μετεωρολόγος στη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία DWD.

Δύο εκχιονιστικά οχήματα εγκλωβίστηκαν ενώ όλες οι δημόσιες συγκοινωνίες στην πόλη-λιμάνι Ροστόκ σταμάτησαν τη λειτουργία τους.

Η ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης, η Χάνσα Ροστόκ, ανέβαλε το παιχνίδι που επρόκειτο να δώσει σήμερα στο πλαίσιο των αγώνων της δεύτερης κατηγορίας.

Στο δυτικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η αστυνομία κατέγραψε 300 τροχαία που αποδίδονται στον πάγο και το χιόνι. Πολλοί αυτοκινητόδρομοι έκλεισαν για ατέλειωτες ώρες, ενώ γερανοί ρυμουλκούσαν τα αυτοκίνητα που έμειναν στο δρόμο.

Στο Αμβούργο (βόρεια Γερμανία), τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι αψήφησαν το κρύο και τον πάγο και βρέθηκαν για μια βόλτα στην παγωμένη λίμνη στο κέντρο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: