Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Κλείνει εργοστάσιο στην Τρίπολη... και ο Θεός βοηθός!!

Κλείνει εργοστάσιο στην Τρίπολη

Κλείνει λόγω προβλημάτων ρευστότητας, η βιομηχανία μετάλλου CREMENCO Α.Ε. στην Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας κ. Αριστείδη Μπρουμά που μίλησε πριν από λίγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χάνουν την εργασία τους περί τους 40 εργαζομένους συνολικά, πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη αποχωρήσει οικειοθελώς το προηγούμενο διάστημα, ενώ σε 16 εργαζόμενους, που ακόμα εργάζονται και σε 8 που έχουν αποχωρήσει οικειοθελώς η επιχείρηση τους οφείλει δεδουλευμένα από τον περασμένο Αύγουστο, αν και κατά διαστήματα τους έχουν δοθεί κάποια χρήματα έναντι.

Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, ‘’η εταιρεία έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει το εργοστάσιο στην ΒΙΠΕ Τρίπολης και η τελευταία πληροφορία που έχουμε είναι ότι αύριο στις 11:00 το πρωί θα δοθεί μέρος των οφειλομένων’’.

Ο κ. Μπρουμάς σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ότι ‘’η κρίση που πλήττει όλο τον κόσμο δεν άφησε ανέγγιχτη την Αρκαδία. Μας λυπεί το γεγονός ότι περίπου 40 εργαζόμενοι χάνουν την δουλειά τους σε μια δύσκολη περίοδο. Το Εργατικό Κέντρο κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια και υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων γι’ αυτό και πραγματοποιήσαμε εκδήλωση στις 21 Δεκεμβρίου, όπου αποφασίσαμε μετά τις γιορτές, το Εργατικό Κέντρο μαζί με το Επιμελητήριο Αρκαδίας θα οργανώσουμε συνάντηση με τους βουλευτές του νομού και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις ώστε να αποτραπούν διαθεσιμότητες ή απολύσεις εργαζομένων από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο νομό κι αντιμετωπίζουν ή πρόκειται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στο άμεσο διάστημα κι εύχομαι να είναι οι τελευταίοι που απολύονται στο νομό’’.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το ίδιο θέμα η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Αρκαδίας επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ‘’η εργοδοσία αξιοποιώντας την κρίση και αποθρασύμμενη από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΕΕ, δρα ασύδοτα και παράνομα. Νύχτα, κρυφά και παράνομα πούλησε πρώτες ύλες και μηχανήματα για να μην έχουν να διεκδικήσουν από πουθενά τα δεδουλευμένα τους οι εργάτες’’ και προσθέτει το ΠΑΜΕ Αρκαδίας, ‘’καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζομένους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργάτες της CREMENCO Α.Ε. καλούμε τους εργαζόμενους στις άλλες επιχειρήσεις που ζουν με το φόβο της απόλυσης, που τους χρωστούν δεδουλευμένα να δράσουν τώρα έστω και στο παραπέντε, πριν είναι αργά’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια: