Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Ασωπός: νομοθεσία για την προστασία του

legislation-protection-asopos-river

Νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία του Ασωπού, προανήγγειλε η γενική γραμματέας επιθεωρητών Περιβάλλοντος του υπουργείου, Μαργαρίτα Καραβασίλη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ που μεταδόθηκε χθες.

Η Μαργαρίτα Καραβασίλη δήλωσε ότι με προεδρικό διάταγμα ο εν λόγω ποταμός αποχαρακτηρίζεται από αγωγός βιομηχανικών λυμάτων, ενώ θα δημιουργηθούν ζώνες προστασίας του.

Αναφορικά με τη διαρροή του πορίσματος στον Τύπο σχετικά με τις εταιρείες που μεταφέρουν παράνομα επικίνδυνα απόβλητα στην περιοχή του Ασωπού και στην Εύβοια, δήλωσε ότι οι έλεγχοι είναι στην αρχή και οι όποιες αναφορές σε ονόματα εταιριών είναι λανθασμένες.

Η κ. Καραβασίλη ανέφερε πάντως ότι φαίνεται πως υπάρχει ένα παράνομο κύκλωμα διακίνησης επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων.

Επίσης πρόσθεσε ότι μια ολόκληρη ομάδα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, εργάζεται για την μελέτη του κεντρικού αγωγού διαχείρισης των βιομηχανικών αποβλήτων, η οποία αν και ήταν να κατατεθεί τέλος του χρόνου, μπορεί να καθυστερήσει θέτοντας νέες προδιαγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: