Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ο Αντώνης Σαμαράς νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας



Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τον α΄ γύρο εκλέγεται ο Αντώνης Σαμαράς. Με καταμετρημένο των 37,6% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει 47,6% (111.216 ψήφους), η κ. Μπακογιάννη 41,6% (97.100 ψήφους) και ο κ. Ψωμιάδης 10,7% (25.024 ψήφους).

«Aναλαμβάνω την τιμή και την ευθύνη να οδηγήσω την παράταξη σε νέους αγώνες», δήλωσε από τη Ρηγίλλης ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. «Σήμερα νικήσαμε όλοι, δεν υπάρχουν ηττημένοι», πρόσθεσε.

Aνέφερε ακόμη πως θα διαγράψει όλα όσα ειπώθηκαν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως θα υπεραμυνθεί της ενότητας της παράταξης.

«Η πολιτική προοπτική της Ν.Δ. είναι ξεκάθαρη: να επιστρέψει σε νέες νίκες... ο λαός μίλησε, η βάση του κόμματος μίλησε, και η εντολή του είναι ισχυρή και διαμφισβήτητη».

Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε την κ. Μπακογιάννη για το τηλεφώνημά της, και δήλωσε πως θα έχει επικοινωνία και με τον κ. Ψωμιάδη αλλά και τον κ. Κώστα Καραμανλή «με τον οποίο θα είμαστε μαζί σε όλα τα μεγάλα που έρχονται».

Τέλος, ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος, όπως είπε ο κ. Σαμαράς, άνοιξε το δρόμο προς τη βάση του κόμματος.

naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: