Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο(MIZENS HELLAS)


Διεθνές ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε από τον 4ο ειδικό ανακριτή κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens Ελλάδος, Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο οποίος, βρίσκεται στο Μόναχο.
Μέσω του δικηγόρου του, ο Μιχ. Χριστοφοράκος επικαλέστηκε προβλήματα υγείας που δεν του επιτρέπουν να ταξιδέψει μέχρι την Ελλάδα και να απολογηθεί.
Την ίδια ώρα μήνυση σε βάρος του ανακριτή κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο συνήγορος του πρώην διευθυντικού στελέχους του ΟΤΕ Γιώργου Σκαρπέλη.


Ο Γ. Σκαρπέλης κατηγορεί τον Νίκο Ζαγοριανό για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας, επικαλούμενος ως μάρτυρες δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόρους.
Σύμφωνα με ανώτατες εισαγγελικές πηγές, η κίνηση δεν "μπλοκάρει" το έργο της ανάκρισης, καθώς αφορά μόνο το συγκεκριμένο κατηγορούμενο.

Όσον αφορά στον Μιχ. Χριστοφοράκο, ο συνήγορός του αναμένεται να ζητήσει από τον ανακριτή προθεσμία, προσκομίζοντας τις σχετικές ιατρικές βεβαιώσεις.

Παραιτούνται,από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων οι συνήγοροι των πρώην διευθυντικών στελεχών της Siemens Χρήστου Καραβέλλα και Ηλία Γεωργίου,Μαρκουλάκος και Πάρσαλης,υποστηρίζοντας ότι αδυνατούν πλέον να συνεχίσουν το έργο τους λόγω των δικονομικών ακυροτήτων που έχουν σημειωθεί στην ανάκριση.

Αδυναμία παράστασης δηλώνουν ο καθηγητής Νίκος Ανδρουλάκης και ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, οι οποίοι ήταν συνήγοροι του πρώην γενικού διευθυντή του ΟΤΕ Γιώργου Σκαρπέλη. Σε δήλωσή του ο κ. Μαντζουράνης κάνει λόγο για παραβίαση δικαιωμάτων του κατηγορουμένου που μετατρέπει την απολογία του σε συνέντευξη επιλογής υποψηφίων με 18μηνες συμβάσεις προσωρινής κράτησης στο σωφρονιστικό ίδρυμα Κορυδαλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: