Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Kι άλλα μέτρα για την «αποκατάσταση της τάξης» σε Αθήνα και επαρχία


Διπλασιασμός των διμοιριών των ΜΑΤ, λειτουργία καμερών σε 30 σημεία του κέντρου της Αθήνας και ομάδες άμεσης επέμβασης στην επαρχία, είναι ορισμένα από τα μέτρα που εξετάζει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Τις δημοσκοπήσεις που παρουσιάζουν τους πολίτες σύμφωνους με τη σκλήρυνση της στάσης της αστυνομίας φαίνεται να περίμενε ο Χουντό Μαρκογιαννάκης και οι στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να βάλουν στα σκαριά νέα μέτρα για την «αποκατάσταση της τάξης». Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδα “Τα Νέα”, το πρώτο από τα μέτρα στα οποία συμφώνησε η ηγεσία της αστυνομίας με το υπουργείο είναι ο διπλασιασμός των διμοιριών των ΜΑΤ, με «εθελοντές» αστυνομικούς άλλων υπηρεσιών. Το έργο τους θα συμπληρώνουν ειδικές ομάδες σύλληψης, τις οποίες θα επανδρώσουν νεαροί αστυνομικοί με γνώση πολεμικών τεχνών ή θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις. Το υπουργείο Εσωτερικών φέρεται επίσης να επιθυμεί την αδιάλειπτη λειτουργία των καμερών ασφαλείας του συστήματος C4I σε 30 σημεία της Αθήνας, ενώ όπως αναφέρει η εφημερίδα, «θα εκπονηθεί σχέδιο κρίσης για γενικευμένη εξέγερση ή κατά μέτωπο σύγκρουση με κουκουλοφόρους».

Οι 30 ομάδες ταχείας επέμβασης που θα περιπολούν στο κέντρο της Αθήνας με μηχανές μικρού κυβισμού, θα συμπληρωθούν από 30 ακόμη ομάδες, οι οποίες θα αναλάβουν περιπολίες σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας. Στην επαρχία, από την άλλη, οι περιπολίες θα γίνονται από ομάδες άμεσης επέμβασης με μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για την προμήθεια 200 νέων μηχανών, οι οποίες θα σταλούν σε επαρχιακές πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: