Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Επέστρεψαν στα κελιά τους οι κρατούμενες

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Δικαιοσύνης επέστρεψαν στα κελιά τους οι κρατούμενες της Β΄ πτέρυγας των φυλακών στον Ελαιώνα Θηβών.

Προηγουμένως το μεσημέρι, οι κρατούμενες της εν λόγω πτέρυγας έκαψαν σεντόνια και άλλα σκεύη, με κύρια αιτήματα, όπως ανέφεραν τον "εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος" και "τη διαλεύκανση των συνθηκών και των αιτιών θανάτου της Κατερίνας Γουλιώνη, η οποία απεβίωσε μέσα στο πλοίο κατά την μεταγωγής της από τις φυλακές του Ελαιώνα στην Νεάπολη της Κρήτης".

Στον Ελαιώνα μετέβη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Αθ. Ανδρεουλάκος και συνομίλησε με αντιπροσωπεία των κρατουμένων γυναικών.
Ο Ανδρεουλάκος δεσμεύθηκε να εξετάσει το υπουργείο Δικαιοσύνης τα αιτήματα των κρατουμένων γυναικών, όπως είναι η βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, το σταμάτημα της κολπικής εξέτασης των γυναικών κατά την είσοδό τους στις φυλακές, κλπ.

Ακόμη, ο γενικός γραμματέας διευκρίνισε ότι ερευνώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμεναρχείου τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απεβίωσε η Κ. Γουλιώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: