Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Μαίναλο


Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στη θέση «Ραπούνι» του Μαινάλου, η οποία αναζωπυρώθηκε σήμερα το απόγευμα. Το μέτωπο της φωτιάς έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, φτάνοντας το 1,5 χιλιόμετρο.

Στο σημείο υπάρχουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υδροφόρες και πεζοπόρα τμήματα. Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο περιφερειακός διοικητής Πελοποννήσου...



της Πυροσβεστικής, αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δεσινιώτης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εκτιμά ότι η φωτιά δεν έχει περάσει σε παρθένο δάσος και μαίνεται σε περιοχή η οποία είχε ξανακαεί στις μεγάλες φωτιές του 2000.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρίπολης, πύραρχος Νικόλαος Προκοπίου τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς στο Μαίναλο και νοσηλεύεται εκτός κίνδυνου στο νοσοκομείο της Τρίπολης.

Επιπλέον, να σημειωθεί ότι νωρίτερα, εναέριο μέσο έδωσε στίγμα ότι υπάρχει φωτιά στη θέση «Αρπακοτή», στην περιοχή της Βλαχέρνας, πλησίον του Μαινάλου. Στο σημείο πήγαν τέσσερα οχήματα του δήμου Τρίπολης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και περί τα 20 άτομα προσωπικό. «Χτένισαν» όλη την περιοχή και δεν βρήκαν τίποτα. Εκτιμάται ότι προφανώς το αεροσκάφος έδωσε λάθος συντεταγμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: