Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Μπλοκάρει το… Twitter η βρετανική κυβέρνηση!!!


Το σοβαρό ενδεχόμενο να προχωρήσει στην διακοπή της λειτουργίας των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης επεξεργάζεται η βρετανική κυβέρνηση, θεωρώντας ότι αυτή θα είναι μια κάποια (προσωρινή) λύση για να καλμάρει η αναταραχή που παρατηρείται στην Μεγάλη Βρετανία...



Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, που επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο που ωστόσο δεν κατονομάζεται, η κυβέρνηση σκέφτεται να μπλοκάρει δίκτυα όπως το Blackberry Messenger και το Twitter ώστε να φρενάρει την ανταλλαγή μηνυμάτων κατά τη διάρκεια της αναταραχής.

Οι σκέψεις αυτές στηρίζονται στα συμπεράσματα της αστυνομίας, κατά την οποία, οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο συνεννόησης μεταξύ των ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια. «Γνωρίζουμε ότι τα χρησιμοποίησαν με αυτό τον τρόπο. Το ερώτημα είναι αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να το σταματήσουμε, ώστε να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», ανέφερε στο Reuters ο αξιωματούχος της βρετανικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες μεθόδους έχουν χρησιμοποιήσει τα καθεστώτα στη Μέση Ανατολή και τον αραβικό κόσμο, κατά τη διάρκεια των εκεί εξεγέρσεων. Πάντως, ο αξιωματούχος της βρετανικής κυβέρνησης προσθέτει: «Συζητάμε με τις μυστικές υπηρεσίες και τις εταιρείες. Δεν προτείνουμε τίποτα ακόμα, ούτε πολύ περισσότερο έχουμε ήδη αποφασίσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: