Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Η Τζούλια έβγαλε από τα... ράσα της τη Σαπουντζάκη!

ΠΥΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ Η «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ»

Εγινε της… Τζούλιας! Η Ζωζώ Σαπουντζάκη, που υποδύεται την ηγουμένη στη νέα ταινία του Ομηρου Ευστρατιάδη «Οι Πόντιοι», πέταξε τα ράσα μόλις πληροφορήθηκε ότι θα συνεργαστεί με την Τζούλια Αλεξανδράτου, η οποία παίζει τον ρόλο μιας μοναχής. Η «βασίλισσα της νύχτας» άσκησε βέτο στον σκηνοθέτη: «Ή εκείνη ή εγώ»!

Την περασμένη Παρασκευή κατέφθασε έξω από το μοναστήρι στο Μεγάλο Πεύκο μια ροζ Πόρσε και από μέσα βγήκε μια ξανθιά κοπέλα με καυτό σύνολο. Δεν ήταν άλλη από το «άτακτο κορίτσι» της σοουμπίζ, την Τζούλια Αλεξανδράτου.....

Οι υπεύθυνοι της παραγωγής της ταινίας, αφού την υποδέχτηκαν στον χώρο, την οδήγησαν στα παρασκήνια για να ετοιμαστεί. Λίγα μέτρα πιο πέρα βρισκόταν η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η οποία είχε ενημερωθεί πως θα γύριζε μια σκηνή με μια νέα κοπέλα που υποδύεται τον ρόλο μιας παραστρατημένης γυναίκας που πηγαίνει στο μοναστήρι για να γίνει καλόγρια. Η δημοφιλής πρωταγωνίστρια δεν γνώριζε ότι τον συγκεκριμένο ρόλο θα τον έπαιζε η Τζούλια, με αποτέλεσμα να γίνει έξαλλη όταν της ανακοίνωσαν ποια είναι.

«Δεν είναι δυνατό να συμβαίνει αυτό σε μένα. Θα πάθω εγκεφαλικό» ακούστηκε να λέει εκνευρισμένη η Ζωζώ σε ανθρώπους της παραγωγής που την ενημέρωσαν ότι πρέπει να ετοιμαστεί για να γυρίσει τη σκηνή με την Τζούλια Αλεξανδράτου. Αμέσως κάλεσε τον Ομηρο Ευστρατιάδη και του ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν ενημερώθηκε για το γεγονός. «Ή εκείνη ή εγώ!» ήταν η τελευταία κουβέντα της πριν φύγει άρον-άρον από το μοναστήρι για το σπίτι της στην Κινέτα.

Η απρόσμενη αποχώρηση της «βασίλισσας της νύχτας» δεν πτόησε τον Ομηρο Ευστρατιάδη, ο οποίος συνέχισε κανονικά το γύρισμα με την Τζούλια Αλεξανδράτου, βάζοντας στη θέση της «ηγουμένης» Ζωζώς μια άλλη ηθοποιό, η οποία στην ταινία υ [Η συμμετοχή της Τζούλιας Αλεξανδράτου έκανε έξαλλη τη «βασίλισσα της νύχτας».] υποδύεται την καλόγρια.

«Το γύρισμα πήγε μια χαρά και η Τζούλια έπαιξε τον ρόλο της με τον καλύτερο τρόπο, χωρίς κανένα πρόβλημα» λέει στην «Espresso» ο γνωστός σκηνοθέτης. Στην ερώτησή μας πώς σχολιάζει αυτό που συνέβη μάς εξηγεί κατ’ αρχήν ότι εκείνος είναι αρμόδιος για το ποιος θα παίξει τον κάθε ρόλο στην ταινία και ότι δεν είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τους ηθοποιούς για τις επιλογές του.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με αυτή την εξέλιξη, γιατί με την κ. Σαπουντζάκη έχουμε κάνει πολλές σκηνές, και αν τελικά αποχωρήσει από την ταινία, όλη αυτή η δουλειά μας, όπως καταλαβαίνετε, θα πεταχτεί… Από την άλλη πάλι, δεν είμαι καθόλου αρνητικός με το να παίξει στην ταινία μου η Τζούλια Αλεξανδράτου, η οποία ανεξάρτητα από τις επιλογές που έκανε, που φυσικά δεν με αφορούν, έχει παίξει στην ταινία του Νίκου Περάκη “Ψυχραιμία” με ένα καστ αξιόλογων ηθοποιών. Ελπίζω όλη αυτή η ιστορία να μη φτάσει στα άκρα».

Μέχρι αργά χθες το βράδυ η Ζωζώ Σαπουντζάκη δεν είχε δώσει απάντηση στον συνήγορο του Ομηρου Ευστρατιάδη για το αν τελικά θα αποχωρήσει ή όχι από την ταινία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: