Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Συρία: Αιματοκύλισμα χωρίς τέλος

Το αιματοκύλισμα στη Συρία συνεχίζεται με το καθεστώς Άσαντ να σκληραίνει ακόμη περισσότερο τη στάση του, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις και τις εξαγγελίες για εγκαθίδρυση πολυκομματισμού στη χώρα.

Οι νεκροί από τις σημερινές επιχειρήσεις του συριακού στρατού για την καταστολή της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ ανέρχονται σε 57, όπως έγινε γνωστό από μια οργάνωση ακτιβιστών.

Μεταξύ αυτών είναι 38 άνθρωποι στην πόλη Ντέιρ Εζόρ και άλλοι 13 στην κοιλάδα αλ-Χούλα, 30 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Χομς. Στις δύο αυτές περιοχές εισέβαλαν τα ξημερώματα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα του στρατού, σύμφωνα με την Συριακή Συντονιστική Ένωση Επανάστασης (SRCU) ........

"Τα στοιχεία αυτά είναι προσωρινά. Ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει ώρα με την ώρα", είπε ο ακτιβιστής Σουχάιρ αλ-Ατάσι, ένα μέλος της SRCU.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος με ανακοινωθέν, το οποίο εκδόθηκε στο Ντουμπάι εξέφρασε, σήμερα, "εντεινόμενη ανησυχία" για τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη Συρία, ζητώντας ευθέως απ τη συριακή κυβέρνηση "να σταματήσει πάραυτα" τις πράξεις της βίας εναντίον των αμάχων πολιτών.

Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας αυτού του διεθνούς οργανισμού, κ. Ναμπίλ Ελαράμπι, εξέφρασε την "προσωπική έντονη απογοήτευσή του αναφορικά με την επιδίενωση των συνθηκών ασφαλείας, που επικρατούν πλέον στη Συρία(...)αλλ ειδικότερα αναφορικά με την κλιμάκωση της βίας και τη διενέργεια στρατιωτικών επιχειρήσεων στις πόλεις Χάμα και Ντέιρ αλ-Ζορ, καθώς επίσης και σε μερικά άλλα σημεία της συριακής επικράτειας".

Σύμφωνα πάντως και με διπλωματικούς παρατηρητές, το ανακοινωθέν και η κατηγορηματική καταδίκη του Αραβικού Συνδέσμου άργησε πάρα πολύ να έρθει, δίνοντας έτσι στο Σύρο πρόεδρο χρόνο και "νομιμοποίηση" από τους "άραβες αδελφούς" του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: