Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

Τι απαντά ο Γ. Παπακωνσταντίνου για την εξοχική κατοικία του στη Σέριφο...

Την πρόθεσή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τις «τερατώδεις» όπως τις χαρακτηρίζει, «ανακρίβειες» σχετικά με την κατοικία του στη Σέριφο, κάνει γνωστή σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού της ΝΔ Διονυσίας Αυγερινοπούλου και ο Υπουργός ενημερώνει την βουλευτή σημειώνοντας τα εξής: «Η κατοικία μου στη Σέριφο έχει κτιστεί νομίμως με αριθμό πολεοδομικής αδείας 100/2000 για νέα διώροφη κατοικία με πισίνα. Στο σώμα της οικοδομικής άδειας η πισίνα περιγράφεται ως κολυμβητική δεξαμενή και φυσικά όχι ως υδατοσυλλέκτης. Οι σχετικές οικοδομικές εργασίες, κατά την έγγραφη βεβαίωση της οικείας πολεοδομίας, έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με την άδεια, η οποία προφανώς δεν θίγεται από το μεταγενέστερο προεδρικό διάταγμα της Σερίφου».....

Ο υπουργός Περιβάλλοντος σχολιάζοντας αναφορά της βουλευτού ότι «το ΣΔΟΕ γνώριζε πως ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε πάρει για υδατοσυλλέκτη και όχι για πισίνα αλλά απέκρυψε τα στοιχεία» απαντά στην κ. Αυγερινοπούλου ότι «το ΣΔΟΕ ασχολείται με παρανομίες που ανήκουν στη σφαίρα όχι του φανταστικού αλλά της πραγματικότητας και συγκεκριμένα επιτελεί σημαντικό έργο στην πάταξη του οικονομικού εγκλήματος μετά από τις θεσμικές τομές με το Ν. 3842/2010 και ιδίως το Ν. 3943/2011 για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

Η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε στην ερώτηση της ότι η κατασκευή πισίνας στη Σέριφο απαγορεύεται και επιτρέπεται μόνο εντός τουριστικών μονάδων και εφόσον η αναγκαιότητά τους έχει διαπιστωθεί από το αρμόδιο υπουργείο. Με τα ερωτήματα που έθετε καλούσε τον κ. Παπακωνσταντίνου να απαντήσει αν ισχύει ότι η συγκεκριμένη κατοικία στη Σέριφο είναι αυθαίρετη, αν η πισίνα έχει κατασκευαστεί με άδεια υδατοσυλλέκτη, αν το ΣΔΟΕ γνώριζε την παράνομη κατασκευή και δεν προέβη στις κατάλληλες ενέργειες και τι προτίθεται να πράξει ο υπουργός για την αποκατάσταση της έννοιας της νομιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: