Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Γυμνάζομαι, τρώγω σωστά, αλλά δεν χάνω κιλά

Γυμνάζεστε, κάνετε δίαιτα, μοχθείτε για να αποκτήσετε το σώμα και την υγεία των ονείρων σας. Τα αποτελέσματα όμως δεν σας ικανοποιούν. Τι πάει στραβά;

1. Αν γυμνάζεστε κανονικά, όπως γυμναζόσασταν δύο μήνες πριν, αλλά δε βλέπετε πια αποτελέσματα, μάλλον ήρθε ο καιρός να αλλάξετε την πεπατημένη. Το σώμα συνηθίζει κάποια στιγμή τη γυμναστική ρουτίνα και χρειάζεται ένα ακόμη σπρώξιμο για να ξεκινήσει και πάλι να καίει και να διαμορφώνεται.

2. Αν, από την άλλη, γυμνάζεστε πάρα πολύ, υπάρχει περίπτωση να πάθει το σώμα σας κόπωση. Αυτό σημαίνει ότι αντί να χτίζετε το μυϊκό σας σύστημα, στην πραγματικότητα το καταπονείτε. Πάρτε ρεπό μερικές μέρες από το γυμναστήριο, βοηθήστε το σώμα σας να χαλαρώσει και όταν θα είστε έτοιμοι να επανέλθετε, να θυμάστε ότι δύο μερες την εβδομάδα οι μύες πρέπει να ξεκουράζονται.

3. Εκτός από τη σωστή γυμναστική, σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε και μια σωστή διατροφή. Μη χρησιμοποιείτε ως δικαιολογία το γυμναστήριο για να φάτε παραπάνω, ούτε να λιμοκτονείτε για να χάσετε γρηγορότερα κιλά. Το καλό, μετρημένο φαγητό θα σας οδηγήσει σύντομα στα κιλά που επιθυμείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: