Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Κι όμως, συνέβη (πρόσφατα) και αυτό...

Ο νομικός σύμβουλος του Χριστοφοράκου της Siemens, Γ. Γιαννίδης, ορίστηκε (με 11.000 ευρώ το μήνα) και Διευθυντής (για τις νομικές υποθέσεις) στην Εθνική Τράπεζα!..

Ήταν, κατά το παρελθόν, νομικός σύμβουλος του (πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens) Μιχάλη Χριστοφοράκου o οποίος το έσκασε με τις γνωστές συνθήκες στο εξωτερικό και ουσιαστικά δεν τιμωρήθηκε καθόλου για το σκάνδαλο των δωροδoκιών και των λαδωμάτων σε πολιτικούς και άλλους.

Πρόκειται για τον κ. Γιάννη Γιαννίδη που μεταξύ των άλλων ιδιοτήτων του είναι και αναπληρωτής καθηγητής της Νομικής. Επίσης μεταξύ των άλλων κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ ο κ. Γιαννίδης είχε συνεργασία, σε νομικό επίπεδο, και με την Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεργασία αυτή κατά το πρόσφατο διάστημα αναβαθμίστηκε εντυπωσιακά. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο κ. Γιάννίδης (με εισήγηση τίνος άραγε;) ανέλαβε την εποποτεία όλων των νομικών υποθέσεων της Τράπεζας, ως επικεφαλής του νομικού συμβουλίου, τοποθετούμενος μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ και σε θέση Διευθυντή στο....
οργανόγραμμα της (ελεγχόμενης κατ' ουσίαν από το κράτος και την κυβέρνηση) Εθνικής Τράπεζας.....

Οι ίδιες πληροφορίες λένε επίσης ότι αναβαθμίστηκαν εντυπωσιακά -μαζί με το ρόλο του- και οι αποδοχές του κ. Γιαννίδη από την Εθνική Τράπεζα.

Στο εσωτερικό της Τράπεζας ακούγεται ότι ανέρχονται περίπου στις 11.000 ευρώ (μικτά) τον μήνα. Αληθεύει ή πρόκειται για υπερβολή;

Σημειώνεται ότι ουδέποτε μέχρι τώρα ο επικεφαλής αυτού του τομέα της Τράπεζας είχε το βαθμό Διευθυντή, ούτε είχε τέτοιες αμοιβές.

Αναρωτιέται πάντως εύλογα κανείς και το γιατί ο κ. Γιαννίδης (ο οποίος από την πλευρά του πολύ καλά κάνει) επελέγη για τη θέση αυτή. Μπορεί να θεωρείται έγκριτος αλλά δεν υπάρχουν στη νομική αγορά και άλλοι με ανάλογα προσόντα και ικανότητες; Προφανώς και υπάρχουν. Άλλωστε, για ποιο λόγο σε εποχή τέτοιας κρίσης που ακουμπά ΚΑΙ τις Τράπεζες δεν μπορούν να παρακολουθούν τις νομικές υποθέσεις της Εθνικής οι υπάρχοντες νομικοί συνεργάτες της, χωρίς νέες "προσλήψεις" και χωρίς αυτές τις υπέρογκες και προκλητικές αμοιβές; Ασφαλώς και μπορούν.

Ο κ. Γιαννίδης, που επί ΝΔ διέπρεψε επαρκώς, θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι δεν χρειαζόταν (και επί ΠΑΣΟΚ) να επαυξήσει κι άλλο -και τόσο πολύ- τα εισοδήματά του. Ο ίδιος άλλωστε, προσωπικά, καθώς δεν είναι ευτραφής είναι και ολιγαρκής στις ανάγκες του. Οπότε;

Tα συμπεράσματα δικά σας!

press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: