Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

Παπούλιας: "Μας κάνατε χαρούμενους και υπερήφανους"

Με τον Κάρολο Παπούλια συναντήθηκαν το πρωί οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών, ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Μαριάννα Λυμπερτά, προκειμένου να δεχθούν τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις επιτυχίες τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Σαγκάης.

Τους αθλητές συνόδεψαν οι προπονητές τους, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, και ο πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

«Μας κάνατε χαρούμενους και υπερήφανους, όχι μόνο εμένα, που υπήρξα παλαιός αθλητής, αλλά και όλο τον ελληνικό λαό», τόνισε στους θριαμβευτές της Σαγκάης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Στις δύσκολες ημέρες που περνάμε, δώσατε χαρά και ελπίδα, ότι με σκληρή δουλειά, επιμονή και εμμονή στο στόχο, όσο ψηλός κι αν είναι, ο Έλληνας τα καταφέρνει», επισήμανε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε: «Μακάρι να πετυχαίνετε πάντα τέτοιες νίκες. Εσείς το πιστέψατε, μακάρι να το πιστέψει και ο ελληνικός λαός και θα ξεπεράσουμε την κρίση».....

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανανέωσε το ραντεβού με τους αθλητές και τις αθλήτριες του υγρού στίβου για την επόμενη χρονιά, εκφράζοντας την ευχή να επιστρέψουν με ανάλογες διακρίσεις και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Δεν παρέλειψε δε, απευθυνόμενος στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, να τον παροτρύνει να ασχοληθεί και να επιλύσει τα προβλήματα των αθλητών και αθλητριών, για τα οποία έδειξε ενήμερος.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς να βρισκόμαστε εδώ. Ο πρώτος πολίτης της χώρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανάλωσε τα νιάτα του στον αθλητισμό και θα πρέπει να τον έχετε ως παράδειγμα. Αυτή η πρωτιά ας είναι το όχημα για μία νέα πορεία της Ελλάδας», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες επιτυχίες της ελληνικής αποστολής στη Σαγκάη.

Ο κ. Κάρολος Παπούλιας συνεχάρη στη συνέχεια έναν-έναν τους αθλητές και τους προπονητές τους (Γιώργος Μορφέσης, Σάκης Κεχαγιάς, Νίκος Γέμελος, Μίλτος Κανελλόπουλος), ανταλλάσσοντας μερικά λόγια με τον καθένα. Αστειεύτηκε με το ύψος της Χριστίνας Τσουκαλά, είπε στον Γιαννιώτη ότι, παρά το επώνυμό του, δεν είναι από τα Ιωάννινα, όπως ο ίδιος, ενώ έδειξε εντυπωσιασμένος από την Έλενα Κούβδου, η οποία, παρά το νεαρό της ηλικίας της, αναδείχθηκε κορυφαία τερματοφύλακας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι η εθνική γυναικών στην πορεία της προς το χρυσό μετάλλιο νίκησε όλες τις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, ο κ. Παπούλιας απένειμε το μετάλλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας στους αθλητές και τους προπονητές, ενώ η αρχηγός της εθνικής γυναικών, Κική Λιόση, του παρέδωσε εκ μέρους όλων ένα λάβαρο της ΚΟΕ με τις υπογραφές των αθλητών/τριών.

Κατά την έξοδο από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος τόνισε ότι η βράβευση των αθλητών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποτελεί τιμή και αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλουν και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Πολιτεία θα σκύψει πάνω στον αθλητισμό, ο οποίος μπορεί και δίνει χαρά και ανάταση στους Έλληνες στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μακάρι να μπορούσαμε να πούμε το ίδιο για σενα βρωμιάρη.