Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Βενιζέλος: «Το βαρέλι της ανευθυνότητας του Τσίπρα είναι άπατο»

Άγριος καυγάς μεταξύ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και κ. Αλέξη Τσίπρα εξελίχθηκε στην ολομέλεια της Βουλής με τον υπουργό Οικονομικών να λέει προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να «ντρέπεται» πως «το βαρέλι ανευθυνότητας του κ. Τσίπρα είναι άπατο» και να «βγείτε να πείτε ότι προτείνεται το ολοκαύτωμα της ελληνικής οικονομίας».

Αναλυτικά ο κ. Τσίπρας στην αρχική του τοποθέτηση είπε ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο, πως η απόφαση της συνόδου κορυφής είχε ως στόχο την αυτοπροστασία της ευρωζώνης αλλά απέτυχε καθώς η κρίση είναι συστημική. Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος από την αρχή της συνεδρίασης παρουσιάζεται με «τσιτωμένα» νεύρα, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα είπε «Δεν έχει πάτο το βαρέλι της πολιτικής ανευθυνότητας.....

Το βαρέλι της ανευθυνότητας είναι άπατο. … Θέλω να απευθυνθώ στους Έλληνες καταθέτες και να τους πω μην ακούστε τίποτε από τον κινδυνολογικό προβοκατόρικο και ανεύθυνο λόγο… Πώς να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ένα πολιτικό αρχηγό που λέει ότι το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο; Πρόκειται για ντροπή. Η κρίση λέει ο κ. Τσίπρας είναι συστημική και συστημική πρέπει να είναι η λύση. Για πείτε μας ποια είναι η συστιμική λύση; Η κατάρρευση; Πραγματικά θα ήθελα να ξέρω ποια είναι αυτή η λύση και να πάμε να την προτείνουμε στην ευρωζώνη».

Η ένταση του υπουργού συνεχώς αυξανόταν με αποκορύφωμα την στιγμή που απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα είπε «Ελεος βγείτε και πείτε ότι προτείνουμε το ολοκαύτωμα της ελληνικής οικονομίας. Ποιο χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο; Το 75 % του ελληνικού χρέους είναι δρομολογημένο και μένει το υπόλοιπο να το διαχειριστούμε».

Επιπροσθέτως, ο κ. Βενιζέλος απάντησε και στις επικρίσεις του κ. Τσίπρα για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής λέγοντας «είπε ο κ. Τσίπρας ότι μας σώζουν ως μηχανισμό αυτοπροστασίας της ευρωζώνης, όμως, έως που μπορεί να φτάσει αυτό το εκβιαστικό διαπραγματευτικό χαρτί. Χαίρεται ο Τσίπρας γιατί η απόφαση της Συνόδου Κορυφής δεν ανέκοψε την πορεία της κρίσης προς την Ιταλία… Εμείς αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και καταλογίζουμε σε εσάς τις δικές σας για την στάση που δεν αρμόζει σε αριστερούς πολίτες… με εκπλήξατε δυσάρεστα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: