Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Γιατρός του ΙΚΑ ζήτησε χρήματα για τον εμβολιασμό δύο παιδιών και συνελήφθη

Για να εμβολιάσει δύο ανήλικα παιδιά γιατρός του ΙΚΑ απαίτησε 40 ευρώ από τον πατέρα τους και εκείνος τον κατήγγειλε στην αστυνομία.

Ένας 37χρονος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών (το αγόρι 3 ετών και το κορίτσι μόλις 2 μηνών), επιδίωξε να κλείσει ραντεβού για να εμβολιάσει τα δύο ανήλικα παιδιά του, μέσω του αριθμού 184 του ΙΚΑ και ενημερώθηκε ότι το συντομότερο δυνατό ραντεβού θα ήταν στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Τότε απευθύνθηκε στον 58χρονο παιδίατρο, που διέθετε συμβεβλημένο ιδιωτικό ιατρείο με το Ι.Κ.Α. και εκείνος του ζήτησε το ποσό των σαράντα (40) ευρώ για τον εμβολιασμό, είτε στο ιδιωτικό του ιατρείο, είτε, παρακάμπτοντας τη διαδικασία των ραντεβού, στο Ιατρείο του ΙΚΑ....

Ο 37χρονος πατέρας, στη συνέχεια, απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, όπου προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ και κανονίστηκε ραντεβού το πρωί, στο Ιατρείο του στο Ι.Κ.Α. Τούμπας.

Αφού έγινε ο εμβολιασμός των δύο ανηλίκων παιδιών, του παρέδωσε το χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, μπήκαν στο ιατρείο του 58χρονου και σε έρευνα που έγινε, βρέθηκε μέσα στο γραφείο του το προσημειωμένο χρηματικό ποσό και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς γιατρός θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: