Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011

Καίνε την Κέρκυρα, κινδυνεύουν χωριά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το νησί της Κέρκυρας, λόγω των αλλεπάλληλων εστιών φωτιάς, που ξέσπασαν με διαφορά λίγων λεπτών σε ολόκληρο το νησί. Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, πυρκαγιές εκδηλώθηκαν και στη νότια Κέρκυρα. Στα βόρεια και δυτικά του νησιού, ξεσπασαν πάνω από 25 διαφορετικές πυρκαγιές.

Κατοικημένες περιοχές στο Κομπίτσι, δέκα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κέρκυρας και στο χωριό Αλειματάδες στα βορειοδυτικά του νησιού, απειλούνται αυτή την ώρα.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη σε πολλά μέτωπα σε όλο το νησί, ενώ αναμένονται εναγωνίως ενισχύσεις. Ειδικότερα, στην Κέρκυρα κατευθύνονται τέσσερα οχήματα από την Ήπειρο, τέσσερα από τη δυτική Μακεδονία, δύο από τη δυτική Ελλάδα, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής εκ των οποίων το ένα έρχεται από την Αθήνα με C130 μαζί με τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.....

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ανδρών της Πυροσβεστικής, πρόκειται για εμπρησμό. Αλλά και ο δήμαρχος Κερκυραίων, Γιάννης Τρεπεκλής, μιλώντας νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στο σύνολο του νησιού, αφού οι φωτιές έχουν ξεσπάσει από τον βορρά έως τον νότο.

Η αστυνομία αναζητά εμπρηστή με αυτοκίνητο τύπου cabrio χρώματος ασημί, ο οποίος -σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις- απ΄ όπου περνά βάζει και από μία φωτιά!

Λίγο μάλιστα έλειψε να τυλιχθεί στις φλόγες λεωφορείο με τουρίστες την κοινότητα Βιστόνων μετά το Μάρμαρο! Ευτυχώς, με τη βοήθεια των αρχών, οι τουρίστες κατάφεραν να ξεφύγουν από τον πύρινο εφιάλτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: