Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Ο εφιάλτης της Νορβηγίας "στοιχειώνει" και την Αθήνα

Σήμα κινδύνου στέλνει το επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ. μετά το μακελείο στη Νορβηγία, για ενδεχόμενο αντι-ισλαμικό "χτύπημα" από ακραία στοιχεία και στην Αθήνα, ιδιαίτερα μετά τις αυξημένες επιθέσεις των τελευταίων ημερών.

Η άκρως εύφλεκτη κατάσταση που επικρατεί σε κοινωνικούς και πολιτικούς τομείς της χώρας μας τον τελευταίο καιρό, σε συνδυασμό με την παράνομη μετανάστευση που "χτυπάει κόκκινο" έχει δημιουργήσει εύλογους φόβους για πιθανή επίθεση παρόμοια με αυτή του Μπρέιβικ στην Ελλάδα.

Να υπενθυμιστεί ότι ο Μπρέιβικ, με τη διπλή αιματηρή επίθεση στο Όσλο και το νησί Οτόγια, προκάλεσε το θάνατο 76 ανθρώπων.

"Φασιστικές ομάδες έχουν δημιουργήσει ένα καθεστώς ανομίας" σε κάποιες γειτονιές της Αθήνας, όπου είναι έντονη η παρουσία μεγάλων ομάδων μουσουλμάνων μεταναστών., σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Στην αναφορά της διεθνούς επιτροπής γίνεται λόγος για "ραγδαία κοινωνική αναταραχή, εν μέσω της οποίας ρατσιστικά στοιχεία έχει εξαπολύσει κύματα επιθέσεων κατά των μεταναστών"....

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, η Ελληνική Αστυνομία έχει αυξήσει την παρουσία της σε περιοχές όπου προσεύχονται μουσουλμάνοι μετανάστες, με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ, Θανάση Κοκκαλάκη, να δηλώνει πως "υπάρχει μια αύξηση στον έλεγχο στους χώρους αυτούς, μετά τα γεγονότα που συνέβησαν στη Νορβηγία".

Οι φόβοι πλέον έχουν λάβει διεθνείς διαστάσεις καθώς, την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι της ΕΕ συμμετείχαν σε έκτακτη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες για τους τρόπους καταπολέμησης της ακροδεξιάς βίας και της ισλαμοφοβίας. Ταυτόχρονα έκαναν λόγο για "μείζονα κίνδυνο" μετά το φονικό της Νορβηγίας.

Οι επιθέσεις των ακραίων στοιχείων προς το πρόσωπο των μεταναστών είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τη Μουσουλμανική Ένωση, πάνω από δέκα εμπρηστικές επιθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί από εξτρεμιστές κατά των αυτοσχέδιων τζαμιών που χρησιμοποιούν ως χώρους προσευχής σε γειτονιές της Αθήνας."Τα πράγματα στην Αθήνα έχουν χειροτερέψει τον τελευταίο καιρό και ο κίνδυνος μεγαλώνει, αφού μπορεί να υπάρχουν 5.000 εξτρεμιστές στην Αθήνα, αλλά κερδίζουν συμπάθεια και ανοχή μέρα με τη μέρα", καταγγέλλει ο Naim Elgandour, ο Αιγύπτιος επικεφαλής της Μουσουλμανικής Ένωσης στην Ελλάδα.

Ο Μπρέιβικ τηλεφώνησε στην Αστυνομία μετά το φονικό

"Μπρέιβικ. Διοικητής. Μέλος του κινήματος της αντικομμουνιστικής αντίστασης κατά του εξισλαμισμού. Αποστολή εξετελέσθη. Θα παραδοθώ στη δύναμη Δέλτα".

Με αυτά τα λόγια ο 32χρονος 'Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ ανακοίνωσε, με τηλεφώνημά του στον ειδικό αριθμό 112 της αστυνομίας για τα επείγοντα περιστατικά, ότι διέπραξε σφαγή στο νησί Ουτόγια και ότι πρόκειται να παραδοθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της νορβηγικής εφημερίδας Verdens Gang την Τετάρτη (03.08).

Η κλήση διήρκησε μόλις 3 δευτερόλεπτα. Λίγα λεπτά αργότερα ο Μπρέιβικ παραδόθηκε στους αστυνομικούς που έφθασαν στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: