Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Νέος πρόεδρος στον Παναθηναϊκό ο Δ. Γόντικας

Επειτα από έξι μήνες η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απέκτησε πρόεδρο! Ο μέχρι πρότινος προεδρεύων αντιπρόεδρος του Τριφυλλιού κ. Δημήτρης Γόντικας έκανε αποδεκτή την πρόταση που του κατέθεσαν τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και ανέλαβε επισήμως χρέη προέδρου, διαδεχόμενος τον αποχωρήσαντα από τον προεδρικό θώκο τον περασμένο Δεκέμβριο κ. Νικόλα Πατέρα. Επί της ουσίας βεβαίως, δεν αλλάζει κάτι στον τρόπο διοίκησης της ομάδας, καθώς το τελευταίο εξάμηνο ο παλαίμαχος βολεϊμπολίστας έχει το γενικό πρόσταγμα στην ΠΑΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του νέου διοικητικού συμβουλίου που συγκροτήθηκε σε σώμα, αποφασίστηκε επίσης ότι την τετραμελή διοικούσα επιτροπή θα στελεχώνουν πέραν του κ. Γόντικα, ο κ. Λεωνίδας Πολέμης, ο κ. Γιώργος Σπηλιωτόπουλος και ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου....

Εν αντιθέσει προς προηγούμενες συνεδριάσεις, οι εντάσεις έλειψαν και υπήρξε ενωτικό κλίμα με στόχο την προστασία του προπονητή και των παικτών αλλά και τη συσπείρωση του κόσμου γύρω από την ομάδα. «Θα ήθελα να καλωσορίσω τα νέα μέλη και να ευχαριστήσω τα παλιά. Το διοικητικό συμβούλιο είναι εδώ για να στηρίξει τους παίκτες και τον προπονητή, με όλες του τις δυνάμεις» δήλωσε ο κ. Γόντικας και συμπλήρωσε: «Ολοι οι άνθρωποι που βρέθηκαν εδώ σήμερα μπορούν και θα βοηθήσουν την ομάδα για να πετύχει τους στόχους της. Θέλουμε να βλέπουμε την ομάδα να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και να πετυχαίνει τους στόχους της στους αγωνιστικούς χώρους».

Ερωτηθείς για τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την Οντένσε, ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ είπε: «Είναι φυσιολογικό να έχει στεναχωρηθεί ο κόσμος, όπως και εμείς, αλλά δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν άνθρωποι εδώ, όπως οι κύριοι Κωνσταντίνου και Δομάζος που μπορούν να σας εξηγήσουν τις διακυμάνσεις που μπορεί να έχει μία ομάδα. Εμείς όμως είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την ομάδα και να πετύχει τους στόχους της».

Από την πλευρά του το νέο μέλος του ΔΣ και παλαίμαχος άσος του Τριφυλλιού κ. Βασίλης Κωνσταντίνου απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας: «Δεν επέστρεψα στον Παναθηναϊκό, εδώ ήμουν. Σε αυτό το Δ.Σ από το οποίο λείπουν οι μεγαλομέτοχοι, υπάρχει η άποψη πως πρέπει να βάλουμε τον Παναθηναϊκό πάνω από το εγώ μας. Αυτή είναι η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Ολοι μαζί να προσπαθήσουμε να φέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που του αρμόζει. Η χρονιά μπορεί να πάει ακόμη καλύτερα, ενώ μεταγραφές –μία ή δύο- επίσης μπορούν να γίνουν. Το μόνο που ζητάμε είναι η συμπαράσταση του κόσμου γιατί ο κόσμος είναι αυτός που μπορεί να βγάλει την ομάδα από τη δύσκολη θέση και να την κάνει έτσι όπως ήταν πριν από δύο χρόνια. Και γιατί να μην ξαναγίνει έτσι με τη συμπαράσταση του κόσμου».

Ο κ. Κωνσταντίνου αναφερθείς στον αποκλεισμό από την Οντένσε, είπε: «Ο αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ έφερε αλλαγές μόνο στο οικονομικό κομμάτι, που θα μπορούσε η ομάδα να πάρει άλλα 2.5 εκατ. ευρώ. Μην ξεχνάτε πως η επόμενη κλήρωση θα μπορούσε να μας φέρει μια πολύ μεγάλη ομάδα. Την Μπάγερν, την Άρσεναλ, Μπενφίκα που θα ήταν πολύ δύσκολο να περάσουμε και να μπούμε στους ομίλους. Τώρα θα κοιτάξουμε να μπούμε στους ομίλους του Γιουρόπα και να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί. Ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Ο κ. Φερέιρα θα προσπαθήσει να βάλει τη δική του σφραγίδα στην ομάδα και στους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ και θα πρέπει εμείς ως διοίκηση να δώσουμε σε όλους να καταλάβουν σε ποια ομάδα έχουν έρθει. Το πρόβλημα στον Παναθηναϊκό είναι πώς θα μαζέψουμε τον κόσμο και θα τον κάνουμε να επιστρέψει στο γήπεδο».

Τέλος αναφορικά με τα καθήκοντα που ενδεχομένως θα αναλάβει στην ομάδα, σχολίασε: «Δεν ξέρω ποιος θα είναι ο δικός μου ρόλος στην ομάδα. Υπάρχουν ορισμένες σκέψεις, οι οποίες θα υλοποιηθούν στο επόμενο Δ.Σ. Ο,τι γίνει, θα γίνει για το καλό του Παναθηναϊκού».

Απόντες από την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ ήταν οι κκ. Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος και οι κκ. Αργύρης Μήτσου, Μάνος Μαυροκουκουλάκης και Κώστας Ελευθεράκης, ο οποίος στο… ντεμπούτο του απουσίασε!

Υπενθυμίζεται ότι το νέο 20μελές ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός απαρτίζεται από τους κ.κ.: Παύλο Γιαννακόπουλο, Θανάση Γιαννακόπουλο, Παναγιώτη Δάβαρη, Λεωνίδα Πολέμη, Τζόνυ Βεκρή, Ιάκωβο Γεωργάνα, Αργύρη Μήτσου, Μάνο Πενθερουδάκη, Βαγγέλη Σαμαρά, Γιώργο Σπηλιωτόπουλο, Δημήτρη Γόντικα, Σωτήρη Λουμίδη, Νίκο Χατζηνικολάου, Σωτήρη Τζήμα, Στράτο Σωπήλη, Βασίλη Κωνσταντίνου, Κώστα Ελευθεράκη, Μαρία Λομβάρδου – Ζούλα, Μάνο Μαυροκουκουλάκη και Μίμη Δομάζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: